Ernes: ‘Dit geeft enorm vertrouwen’

Ernes: ‘Dit geeft enorm vertrouwen’

0 27

Bondscoach Wim Ernes kan trots zijn op zijn dressuurploeg. Met een voorsprong van bijna tien procent waren Adelinde Cornelissen, Edward Gal, Daniëlle Heijkoop en Hans Peter Minderhoud iedereen de baas in de Nations Cup op het CHIO Rotterdam.  Ernes was bijzonder tevreden over de uitkomst. “Dit is een prestatie van wereldniveau. Sterker nog, een van de beste teamresultaten tot nu toe. De andere landen kunnen hun borst nat maken voor Normandië. Ondanks dat niet alle landen op volle sterkte of überhaupt aanwezig waren, is dit een belangrijk meetpunt voor mij.”

De keuzeheer doelt op de Duitsers die geheel verstek hadden laten gaan en de Britten die hun sterkste combinaties, waaronder Olympisch kampioene Charlotte Dujardin en Valegro, thuis hadden gelaten. “Maar ik ken het Duitse team goed genoeg om te weten dat dat een lastige tegenstander gaat worden op het WK. Groot-Brittannië daarentegen is nog moeilijk in te schatten. Natuurlijk is Valegro de grote kartrekker, maar ik weet niet hoe de rest van de afvaardiging er uit zal komen te zien.”

Op de vraag of er geconcludeerd kan worden dat dit nu zeker de opstelling van de Nederlandse equipe voor de Wereldruiterspelen is, reageerde Ernes grijnzend. “Ze maken goede kans, maar niets is nog zeker.”

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties