Wijziging selectieprocedure subtop dressuur

Wijziging selectieprocedure subtop dressuur

0 16

algemeen_dressuur

Door het extreme winterweer van het afgelopen weekend en het daarmee (gedeeltelijk) afgelasten van subtop-selectiewedstrijden, heeft de KNHS opnieuw een wijziging in de selectieprocedure voor de halve finale in Emmeloord (13 en 14 februari) moeten aanbrengen. Dit betekent dat de wedstrijd in Maasdijk dit weekend als reguliere wedstrijd en niet als selectiewedstrijd wordt verreden. Er vindt in Maasdijk dus geen selectie plaats voor district West.

Door het extreme winterweer zijn de ingelaste selectiewedstrijden Subtop voor de districten Noord/Oost (Assen) en Zuid (Uden) vorig weekend gedeeltelijk afgelast. Hierdoor heeft de KNHS in overleg met een afvaardiging van de disciplinecommissie dressuur, juryleden, wedstrijdorganisatoren en de belangenvereniging dressuur gekozen om ook de ingelaste selectie voor district West niet door laten gaan.

Er is voor een constructie met minder selecties gekozen, omdat het organisatorisch onmogelijk is voor de districten Noord/Oost en Zuid om nog een extra selectiewedstrijd in te bouwen. De KNHS gaat er van uit dat de drie ingelaste selectiewedstrijden die staan geprogrammeerd voor 23 en 24 januari normaal door kunnen gaan. Dit zou dan het tweede complete selectieweekend worden. Het eerste vond plaats in november. Het merendeel van de deelnemers heeft dan de mogelijkheid gehad om twee selectiewedstrijden te rijden. Beide selectiewedstrijden tellen mee voor de halve finale. Er is dus geen wegstreepresultaat.

ZZ-Licht

Een aantal deelnemers in de klasse ZZ-Licht heeft wel meer dan twee selectiewedstrijden gereden. Voor hen geldt dat de beste twee resultaten meetellen.

Uitbreiding startplaatsen halve finale

Sommige deelnemers hebben in hun seizoensplanning rekening gehouden met twee selectiewedstrijden in januari en zijn in november niet gestart. Zij kunnen in deze situatie slechts één selectiewedstrijd rijden. Omdat de KNHS streeft naar een zo’n sterk mogelijk deelnemersveld in Ermelo tijdens de indoorkampioenschappen, is besloten om het aantal startplaatsen in de halve finale uit te breiden met in totaal maximaal 18. Daarmee kunnen combinaties die tijdens hun enige selectiewedstrijd in het weekend van 23 en 24 januari een zeer bijzondere prestatie hebben geleverd alsnog worden uitgenodigd. Uiterlijk 20 januari zal de KNHS meer duidelijkheid geven over de exacte inhoud van de bovengenoemde bijzondere prestatie.

De KNHS Indoorkampioenschappen in de klasse ZZ-licht tot en met Grand Prix vinden plaats van 26 – 28 februari op het KNHS-centrum in Ermelo. De halve finale vindt plaats in Emmeloord op 13 en 14 februari. Bron: KNHS)

 

 

Reacties