Werth eerste in Münster met tweede paard

Werth eerste in Münster met tweede paard

0 57

Maar één dressuurcombinatie had het voor het zeggen gisteren in de 4* Zware Tour van de K+K Cup in Münster. Gisteren schreef ze de Grand Prix al op haar naam,  vandaag voegde ze de overwinning in de Special toe met 79.22%. In beide proeven werden Anabel Balkenhol met Dablino tweede, Nadine Capellmann met Girasol derde en de Zweed Patrik Kittel met Delauney vierde. Ingrid Klimke won met Dresden Mann de andere Grand Prix en de kür.

Isabell Werth was gisteren de unanieme winnaar van de 4* Grand Prix. Met haar tweede troef Don Johnson FRH (v. Don Frederico) zette ze een score neer van 78.68%. Daarmee was ze een paar procent beter dan Anabel Balkenhol met Dablino FRH (v. De Niro). Landgenote Nadine Capellmann met Girasol (v. Gribaldi) was best of the rest met nog altijd een mooi resultaat: 74.100%. Beste niet-Duitser mocht Patrik Kittel zich opstellen met de pas negenjarige Delauney (v. Dr.Doolittle), die pas zijn tweede GP-proef reed. Zijn score bedroeg 73.560%. Vanmiddag is de Grand Prix Kür.

Hoewel er in Münster geen Nederlandse combinaties meedoen, wordt er wel met een schuin oog naar gekeken. De Duitse topcombinaties gaan er namelijk altijd wel van start. Nu misten eigenlijk alleen Isabell Werth met haar WK-merrie Bella Rose, Kristina Sprehe met Desperados en natuurlijk Matthias Rath met Totilas.

Uitslag FEI 4* Grand Prix Special Münster
Uitslag FEI 4* Grand Pix Münster

Foto: Remco Veurink

Reacties