Wereldranglijst: Duitsland rules

Wereldranglijst: Duitsland rules

0 216

Op de meest recente FEI wereldranking, waarin de resultaten van de wedstrijden tot en met augustus zijn meegenomen, blijft de Duitse hegemonie in de dressuursport duidelijk. Kristina Bröring-Sprehe met Desperados FRH, Isabell Werth met Weihegold OLD (foto) en Dorothee Schneider met Showtime FRH handhaven hun één, twee en drie-positie. Niet verwonderlijk na een uiterst geslaagde Olympische Spelen, waarin dit trio samen met Sönke Rothenberger het teamgoud in de wacht sleepte. Werth en Bröring-Sprehe wonnen daarnaast zilver en individueel brons.

Ook de opmars van Laura Graves met de KWPN’er Verdades is niet verrassend. Deze combinatie was derde met het team en vierde in de Kür op muziek. Graves verdrong Beatriz Ferrer-Salat met Delgado van de vierde plek; de Spaanse amazone staat nu vijfde. Steffen Peters met Legolas, Carl Hester met Nip Tuck en Tinne Vilhelmson-Silfvén met Don Auriello zijn de klimmers in de top tien; Inessa Merkolova met Mister X en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt zijn de combinaties die posities prijsgeven.

Minderhoud is nog wel de hoogst geplaatste Nederlander. Na hem zien we Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P., die nét buiten de top tien op een elfde plek staat. Hij komt van 14. Groter is de sprong die Edward Gal met Glock’s Voice maakt. Vorige maand stond hij nog op 95, nu stijgt hij met stip naar 17.

Waar staan Olympisch  kampioene Charlotte Dujardin en Valegro nu? Het tweetal kwam behalve in Rio niet in actie dit jaar en is daardoor niet noemenswaardig geklommen, van 52 naar 41. Hans Peter Minderhoud spaarde Glock’s Johnson TN N.O.P. ook voor de Spelen; verrassend genoeg zakt hij echter van 161 naar 164.

Wereldranglijst dressuur (t/m augustus)

FEI/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties