Wereldkampioenen kelderen 48 plaatsen op FEI wereldranglijst

Wereldkampioenen kelderen 48 plaatsen op FEI wereldranglijst

0 4351
CHar

De actuele stand op de wereldranglijst dressuur kent een flink aantal verschuivingen in de top tien. Hoewel de Duitse topamazone Kristina Sprehe en Desperados FRH nog altijd stevig aan kop gaan, nadert landgenote Isabell Werth met rasse schreden. Zij klom afgelopen maand van de derde naar de tweede plaats. Beatriz Ferrer-Salat (Spanje) en Delgado klimmen eveneens een plaats van vier naar drie, terwijl Jessica von Bredow-Werndl (Duitsland) en Unee BB stijgen naar de vierde plaats. Tinne Vilhelmson-Silfven (Zweden) vinden we terug op de vijfde plaats, voor Hans Peter Minderhoud, die met de sympathieke Glock’s Flirt op de zesde plaats staat en daarmee goed is voor het beste Nederlandse resultaat.

Steffen Peters (Amerika) neemt genoegen met de zevende plaats, terwijl de Russische Inessa Merkulova met Mister X aanschuift op de achtste plaats. Patrik Kittel en Deja vinden we terug op de negende plaats, terwijl Edward Gal en Glock’s Voice de top tien compleet maken.

Charlotte Dujardin en Valegro vormen de reden van de veranderingen in de top tien. Afgelopen maand bevonden de regerend Europees, Wereld en Olympisch kampioenen zich nog op de tweede plaats, maar deze maand keldert het duo maar liefst 48 plaatsen naar de vijftigste plek. Na 30 maanden de koppositie te hebben vervuld, werd de Britse hegemonie in februari verbroken.

De grootste stijgers in april betreffen Fiona Bigwood en Atterupgaards Orthilia. Deze combinatie boekte de afgelopen weken meerdere keren winst in Nieuw en Sint Joosland en Saumur. Daarmee schiet het duo omhoog van de 60ste naar de zestiende plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties