Wereldbeker springen & dressuur 2020 naar Las Vegas

Wereldbeker springen & dressuur 2020 naar Las Vegas

De wereldbekerfinales van zowel het springen als de dressuur zullen in 2020 in Las Vegas verreden worden. De gokstad van Amerika heeft eerder gastheer gespeeld voor deze evenementen, maar het zal de eerste keer zijn dat ze ditmaal in het MGM Grand Garden Arena gehouden zullen worden. In 2021 is het Zweedse Gothenburg de organisator van beide finales.

In 2019 is Rotterdam de organisator van het EK springen, dressuur en para-dressuur, goed nieuws waar CHIO directeur Ton de Mooij om stond te springen. Hij was er live bij toen de verdelingen van de FEI wedstrijden bekend werd gemaakt. Van 19 tot en met 25 augustus staat, als het aan De Mooij ligt, de gehele Rotterdamse stad in het teken van de paardensport.

Las Vegas

Een jaar later dus de wereldbekerfinales in Las Vegas. De exacte datum is 15 tot en met 19 april. De MGM Grand is meer bekend als locatie waar wedstrijden boxen en basketbal gehouden worden. Daarnaast worden er ook regelmatig live-optredens georganiseerd van diverse muzieksterren. De stad was in 2000 en 2003 al de organisator van de springfinales. In diverse jaren daarna wist de stad zowel de dressuur- als de springfinales te organiseren. Deze werden destijds gehouden in de Thomas en Mack Arena.

 

Gothenburg zal een jaar later beide evenementen op zich nemen van 31 maart tot 5 april. Dit is niet zonder reden gebeurd. In dat jaar bestaat de stad 400 jaar en aangezien de stad de eerste springfinale (1979) organiseerde zal het ditmaal de kick-off zijn van het jubileumfestiviteiten.

Bron: Dressage-news / Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 18)

 

 

Reacties