Wellington: Stefano B van Bart Veeze wint driesterren Kür

Wellington: Stefano B van Bart Veeze wint driesterren Kür

0 157
Bart Veeze met Stefano B 2010
Bart Veeze met Stefano B in de Grand Prix op Outdoor Gelderland in 2010 (Foto: Remco Veurink)

Een opvallende winnares van de driesterren kür in Wellington afgelopen weekend. In de Grand Prix moest Beatrice Marienau (VS) zich tevreden stellen met een gedeelde achtste plek, maar twee dagen later was de vorm daar en stuurde ze de KWPN-ruin Stefano B naar de eerste plek. Stefano B (Gribaldi x Actueel) kennen we nog als Grand Prix-paard van Bart Veeze. In 2010 kreeg hij brons omgehangen op het NK. Hij verkocht de ruin niet lang daarna aan de in Duitsland geboren Amerikaanse. De winnende score van 74,30% was verreweg het beste resultaat dat Marienau en de 17-jarige Stefano ooit behaald hebben. Wellicht wordt 2016 hun jaar; in januari was er ook al ruim 70% in de CDI-W Special in Wellington. Deze zomer wil de inmiddels genaturaliseerde Marienau haar paard meenemen naar Europa om met hem hier in een aantal wedstrijden uit te brengen.

Op de tweede plek de amazone die ook in de CDI3* Grand Prix tweede werd, Francis Shelly met Danilo (v. De Niro) met 74,175%. Derde werd Arlene Page met Alina , gevolgd door het nichtje van de winnares, Laura Tomlinson met Unique. Hun score bedroeg 70,375%.

De winnaar van de CDI3* Grand Prix, Steffen Peters met Rosamunde, deed overigens niet mee aan de Kür. Ook Sarah Daehnert met Half Moon Delphi en Joanne Vaughan met Stuntmann AF Hvarre, die in de Grand Prix met een gebroken enkel reed, lieten verstek gaan.

Uitslag CDI3* Kür Wellington.

Dressage-News/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

 

Reacties