Weihegold OLD: Ook goud waard in de fokkerij!

Weihegold OLD: Ook goud waard in de fokkerij!

0 3064

De vierjarige hengst Total Hope werd vorige week gekroond tot de absolute verrichtingskampioen in Zweden, met een geweldig eindpercentage van 94,2%. De zoon van Totilas en Weihegold OLD doet daarmee zijn afstamming eer aan.

Moeder Weihegold OLD (op de foto met eigenaresse Christine Arns-Krogman) behoeft als sportmerrie natuurlijk geen introductie. Onder Isabell Werth behaalde ze individueel zilver en teamgoud in Rio en team- en individueel goud op het EK dit jaar. Maar wist je dat ze naast Total Hope nog tien veulens gaf?

Total Hope en Sir Weihbach

Op de elitemerriekeuring in Rastede in 2008, als driejarige dus, werd Weihegold kampioen, de bevestiging voor haar eigenaresse Christine Arns-Krogman dat ze goed genoeg is om voor nageslacht te zorgen. Via embryotransplantatie worden in 2009 meteen drie veulens geboren: Fürstin Weihe (v. Fürst Romancier) en Weihcera (v. Blue Hors Zack), die beide tot staatspremiemerrie gekroond werden, en Jewel’s Sir Weihbach (v. Sir Donnerhall), een bij het Süddeutsches Verband goedgekeurde hengst. Hij is inmiddels geruind en wordt in de Lichte Tour uitgebracht door Tristan Tucker.

Een jaar later volgen Weihcine (v. Fürst Heinrich), staatspremiemerrie, en Weihquin (v. Quaterback). In 2012 wordt Totilas uitgekozen als partner voor Weihegold. Dat levert Weihe Glück, ook al staatspremiemerrie, en Total Hope op. De hengst werd verkocht aan Paul Schockemöhle, die hem ter dekking stelt op station Flyinge in Zweden.

Viva Gold

De merries Weihronce (v. For Romance) en Jadore (v. Jazz) zijn nu vier jaar. In 2015 zag Weihe’s Hope (v. Sir Donnerhall) het levenslicht en in 2016 werd een hengstveulen van San Amour geboren. Met al die dochters, die voor een deel nog in het bezit zijn van Arns-Krogman, is het niet verrassend  dat Weihegold ook al een aantal keren als grootmoeder te boek staat. Dochter Weihronce bracht bijvoorbeeld van Vivaldi het hengstveulen Viva Gold, dat vorig jaar voor 140.000 euro verkocht werd en in Nederlandse handen is.

‘Weihegold fokt zoals we gehoopt hadden, nee, beter nog, ze overtreft al onze verwachtingen, ook op dat gebied’, liet Christine Arns vorig jaar in een interview met Hoefslag weten.

Bron: Hoefslag

Foto: Privébezit

Reacties