Weer winst voor Zoë Kuintjes in Felix Juristen Cup

Weer winst voor Zoë Kuintjes in Felix Juristen Cup

0 115
pony dressuur sportpony

Amazone Zoë Kuintjes is op dreef met haar witte schimmelhengst Elin’s Nonsisdador. Na de zege in de Felix Juristen Cup in Vragender twee weken geleden, schreef ze zaterdag ook de editie in Genemuiden op haar naam. De nummers twee en drie van Vragender wisselen stuivertje, want nu wist Marten Luiten met Movie Star het rode lint te pakken, terwijl Kim Noordijk met Brasil derde werd.

Patricia Wolters-van den Berg, die samen met Marlon van Wissen en Ursula Schokker-Brockhoff de jurering voor haar rekening nam, genoot van de rubriek met Z2-dressuurpony’s. “De wedstrijden in de Felix Juristen Cup zijn altijd leuk om te jureren. Ik kan echt genieten van het hoge niveau waarop deze kinderen rijden en de mooie, kwaliteitsvolle pony’s die er meelopen. Het niveau is echt bovengemiddeld, natuurlijk komen de deelnemers ook uit het hele land.”
De kopgroep in Genemuiden werd bijna geheel gevormd door kaderleden. “Dat zie je ook echt terug in hoe de proeven worden gereden. De ervaring straalt er gewoon van af.” Dat is zeker het geval bij winnares Zoë Kuintjes. De 15-jarige Aalsmeerse werd vorig jaar KNHS indoorkampioen Z2-dressuur en rijdt succesvol internationale wedstrijden. “Zij heeft een rugzak vol ervaring en liet een constante en harmonieuze proef zien, waarbij haar pony steeds mooi gedragen en op het achterbeen bleef lopen.” Ook Brasil, de pony van de als derde geëindigde Kim Noordijk, bewoog tijdens de proef mooi bergop en bleef steeds op het achterbeen. Wolters-van den Berg: “Af en toe werd de pony wel iets kort in de hals. Daar ligt nog een verbeterpuntje.”

Shooting Star

Tussen het geweld van de dames in de kopgroep wist ‘nieuwkomer’ Marten Luiten het rode lint te pakken. “Marten rijdt nog niet lang op dit niveau, maar heeft een fijne pony met veel souplesse en goede gangen. Zelf heeft hij veel talent en rijdt heel sympathiek. Op ervaring moet hij nog wat toegeven op de dames en er is zeker nog winst te behalen in de afwerking van de proeven. Maar dit komt vanzelf als hij meer kilometers maakt op dit niveau. Hij heeft in Genemuiden zijn tweede A-kaderscore behaald en is echt een ‘shooting star’ op dit niveau.”
Zeker vermeldenswaard is routinier Daphne van Peperstraten, die de eerste editie van de Felix Juristen Cup op haar naam schreef . Zij kreeg met juryverschillen te maken en eindigde met Wonderful Girl op de vierde en met Don Camillo du Bois op de zesde plek. “De proef met Don Camillo was op het oog iets voorzichtig gereden, maar nog steeds foutloos en zeer goed uitgevoerd. Haar andere pony heeft heel fijne gangen, maar mag nog iets meer gesloten en bergop gaan. Dit zijn maar kleine dingetjes, Daphne hoort echt in de top thuis.”

Uitslag KNHS Felix Juristen Cup, Genemuiden
1. Zoë Kuintjes, Elin’s Nonsisdador (v.Nostradamus), 70,81%
2. Marten Luiten, Movie Star (v.Hagelkruis Valentijn), 70,68%
3. Kim Noordijk, Brasil (v.Sandokan’s Leonardo), 69,91%
4. Daphne van Peperstraten, Wonderful Girl (v.Wimbledon), 69,87%
5. Kim Noordijk, Ico van de Beekerheide (v.Icoon), 68,16%
6. Daphne van Peperstraten, Don Camillo Du Bois (v.Dornick B), 67,91%
7. Annelotte Felix, Mastro’s Night and Day, Wengelo’s Nelson, 67,69%

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties