Subtop: Weer topscore voor Archibald

Subtop: Weer topscore voor Archibald

0 94

Met de hoogste dagscore van 72,14% reed Manon van Hylckama Vlieg afgelopen zaterdag in Benningbroek ruimschoots naar de overwinning in de klasse ZZ-Zwaar. Dit deed zij met haar schimmelruin Archibald (v. Krack C). De Lichte Tour rubrieken kwamen op naam van Marianne Corsten en Anita Marijnus. Marianne reed met Unlimited (v. Welt Hit II) naar 65,00% in de Intermediaire I proef. Met haar OO Seven-nakomeling Vivaldi scoorde Anita 65,59% in de Prix st. George.

Dolblij vertelt Manon: ‘Ik heb echt weer genoten tijdens mijn proef. Dit was pas onze vierde binnenwedstrijd en hij had de vorige indoorwedstrijden nog wel eens last van spanning. Daarnaast is hij ook een beetje bang voor andere paarden. Je merkt dat hij even de tijd nodig heeft om aan de indoorwedstrijden te wennen. De vorige wedstrijden heb ik dan ook echt op de ontspanning gelet. Maar deze keer voelde hij al direct ontspannen met losrijden en kon ik er lekker aan gaan rijden. Zo kreeg ik net weer even meer expressie in de draf. Ik had achten voor mijn uitgestrekte draf en galop, maar ook voor mijn pirouettes en het afgroeten. En ik kreeg zelfs een negen voor mijn zig-zag appuyement in draf. Ook had ik nog een één, maar dat was mijn eigen schuld. Ik zat in mijn galopappuyement en aan het einde zei ik zachtjes ‘ho’. Toen ging hij over in een hele mooie draf, maar ik moest daar eigenlijk mijn wissel rijden, die had ik dus uiteindelijk niet getoond en daar kreeg ik een één voor. Op dit moment zijn we nog druk bezig met de bouw van onze nieuwe trainings- en pensionstal. Ik heb daardoor weinig tijd om les te kunnen volgen. Wel laat ik alle proeven filmen en analyseer ik ze na afloop helemaal. Met deze informatie probeer ik weer te verbeteren.’ Met bijna acht procent verschil eindigde Yoeki Bos met Sandman (v. Ragazzo) op een tweede plaats (64,29%). Derde (64,14%) werd Eva van der Linde met haar Belle Lady Texel (v. Krack C). Dave Erkamp behaalde met Vanilla Seven (v. OO Seven) een vierde (63,57%) plaats. Samen met haar Metall-nakomeling Wyxdora was de vijfde (63,14%) plaats voor Gita Hoogers. Een gedeelde zesde (62,71%) plek was er voor Keoma Zondag met Zrinko Zondag (v. Gribaldi) en Maud Leegwater met Winston Van Lange Weeren (v. OO Seven).

Eerste keer subtop met eerste wedstrijdpaard

Marianne was nog niet eens zo heel tevreden over haar Intermediaire I proef: ‘Hij was eigenlijk een beetje stout, waardoor mijn serie om de drie de mist in ging. Ook vergat ik zelf nog het achterwaarts. Maar mijn serie om de twee ging heel goed. Hij springt zijn wissels mooi recht en van de grond. Voor mijn appuyementen en verruimingen haalde ik ook hoge cijfers. Unlimited is makkelijk te bewerken en werkwillig. En hij is qua gezondheid een oersterk paard. Ik heb het gevoel dat hij nog veel meer kan en ik hoop dat in de ring te laten zien. Het is voor mij allemaal nieuw. Unlimited is mijn eerste wedstrijdpaard. Als driejarige heb ik hem gekocht en helemaal zelf opgeleid met hulp van mijn instructeur Tommie Visser. Ik heb nog wel eens spanning voor een wedstrijd en wil graag meedoen aan oefenwedstrijden om dit te verbeteren. Unlimited is niet te koop. Mijn dochter rijdt ook en het zou in de toekomst een mooi leerpaard voor haar kunnen zijn.’ Met 64,21% werd Shanda de Boer met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) tweede. Linda van Beek zadelde Senderose (v. Fabricius) en reed met 63,95% naar een derde plaats.

‘Cadeautje dat Vivaldi het zo goed doet’

‘Het ging wel lekker en had ook wel een hogere score verwacht, maar dat ik eerste zou worden had ik totaal niet verwacht’, reageert Anita verrast na afloop van de prijsuitreiking van de Prix st. George. ‘Met losrijden was hij al lekker fit en toch mooi los. Hij was eigenlijk helemaal in vorm. Ik kreeg voorheen nog wel eens commentaar op het gebrek aan impuls. Maar nu was dat absoluut niet het geval! Ook mijn instructrice Sandrine van Rees was na afloop van mijn proef heel tevreden. Ik heb Vivaldi als driejarige via Marktplaats gekocht. Eigenlijk was ik op zoek naar een wat ouder en betrouwbaar paard. Toen ik op Vivaldi reed voelde het meteen goed. Dat achteraf blijkt dat hij ook nog zoveel talent had, is een cadeautje. En ik denk dat er nog veel meer in hem zit. Als vijfjarige is hij er vanwege een blessure een jaar tussenuit geweest en was het nog maar de vraag of hij weer in de sport kon terugkeren. Gelukkig is dat goed gegaan en ik geniet elke dag van hem. Voor de afwisseling rijd ik ook vaak in het duin of maak ik een klein sprongetje met hem’, vertelt Anita, die sinds kort ook in het bezit is van het koetsiersbewijs. Met dit bewijs laat ze als vrijwilliger gehandicapten huifbedrijden bij Stichting Dupla.
Het rode lint in de Prix st. George ging naar Yessin Rahmouni. Met Van Krack STH (v. Krack C) reed hij naar 65,20%. Met Vladimir (v. Krack C) werd Wijnanda van Brenk derde (64,87%). Op de vierde plaats volgde Larisa Korringa, die haar Floriant (V. Florestan I) naar 63,22% stuurde. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

 

Reacties