Dujardin breekt eigen wereldrecord *video*

Dujardin breekt eigen wereldrecord *video*

0 101

In het volgepakte Olympia was dé vraag voor het publiek: doen Charlotte Dujardin en Valegro het weer vanavond, een record breken? Als het ergens kan gebeuren is het hier, waar zij vorig jaar de score van 93,975% neerzette. Ook het record daarvoor, van Edward Gal en Totilas, werd in Olympia gereden.

Foutloze proef, geen woorden voor, alles ziet eruit alsof het vanzelf gaat. Dit is genieten. Wat valt er verder over te zeggen. Een nieuw wereldrecord dus. Dat zegt genoeg. En de 25 tienen en 99% voor de artistieke score.

Best of the rest: Gal en Undercover

Tweede werd zoals verwacht Edward Gal, net als gisteren in de Grand Prix. De ruiter had zijn handen weer vol aan een overactieve Glock’s Undercover N.O.P. ‘Really another class’, aldus de FEI-commentator en gelijk had ‘ie. Het eerste gedeelte was super, met een prachtige en gecontroleerde uitgestrekte draf, passage en piaffe en dito overgangen. In de galop leek ‘Fritsie’ wel te ontploffen, waardoor de Ferro-zoon wat kort in de hals werd en in de tweeërs een foutje ontstond. De kijkerige hoek bij K leverde een communicatiestoring op; Undercover viel even in draf voordat hij de diagonaal op ging. De overgang van galop naar draf, die eerder wel eens voor een hakkeltje zorgde, ging ok. Vierkant halt, brede lach van Gal. Geen foutloze proef, maar wat een combinatie! 83,55%.

Heijkoop en Siro nu vierde

Laatste combinatie, voor Nederland was Daniëlle Heijkoop met Siro N.O.P., de vierde Gribaldi-zoon in deze wereldbekerwedstrijd. Meteen van halt en groet naar een geweldige piaffe, het handelsmerk van de grote zwarte ruin. Foutje in het appuyement naar rechts, als de zwarte ruin even in galop aanspringt. Mooie proef, waarbij elke pas op de muziek is. In de galop komt Siro af en toe wat te diep. De moeilijke overgang van galoppirouette naar een pirouette in draf gaat geruisloos. In de laatste lijn wordt Siro erg heet; de passage is daardoor ongelijk in het achterbeen. Wordt het weer een derde plek? Jessica von Bredow-Werndl had met de halfbroer van Siro, Unee BB, 80,725%. Voor Heijkoop wordt het nu een vierde prijs met 80,325%.

Gevers en Thriller: Top tien

De vierde combinatie voor Nederland kwam als derde de ring in: Katja Gevers met Thriller (Gribaldi x Amor). Tijdens haar eerdere wereldbekerwedstrijden, in Amsterdam en Den Bosch, reed ze scores van 72 en 73%. Nu deed ze voor het eerst mee in de spannende ambiance van Olympia en dat leverde 72,275% op voor een nagenoeg foutloze proef met een hoge moeilijkheidsgraad (pirouettes in draf, overgang van tweeërs naar piaffe). Het feit dat bij Thriller de tong even zichtbaar was in de uitgestrekte stap en de zwenkende piaffe drukte de score. De series waren foutloos, maar hadden wat mooier doorgesprongen kunnen worden. De passage van de veertienjarige ruin is wel prachtig. Een hogere notering dan gisteren (elfde): tiende!
Uitslag Wereldbekerkwalificatie Kür Londen

Bron: Hoefslag

(Foto: Kit Houghton/Hpower)

Reacties