‘Thuisrijders’ blijven op stoom in Villach

‘Thuisrijders’ blijven op stoom in Villach

0 214

Op het Glock Horse Performance Center in het Oostenrijkse Villach mag voor het thuisteam wederom de vlag uit. Hans Peter Minderhoud reed met Glock’s Casper (v. Westpoint) naar de eerste plaats met 71.684%. Gisteren won de combinatie de Prix St. Georges, vandaag werd daar dus de kwalificatiewedstrijd van de Intermediaire I Kür aan toegevoegd. Ook de tweede plaats was voor een Nederlandse combinatie, namelijk Jonna Schelstraete.  Zij zorgde voor haar eigen verjaardagscadeau en kwam met Cupido (v. Tuschinski) met een score van 71.263% dicht in de buurt van Minderhoud. Anja Plönzke uit Duitsland veroverde de derde plek. Seth Boschman belandde met ‘zijn’ Cupido (v. San Remo) op de achtste plaats. Joyce Lenaerts eindigde met Show Boy (v. Show Star) als elfde. Ashley van Megen-Brons met San Diego werd 14de, Katja Gevers (Crescendo) 17de en Margo Timmermans (Catch Me) 18de.

De Kür begint morgenochtend om 08:20 uur.

U25 Intermediaire II

Dinja van Liere claimde de overwinning in de U25 Intermediaire II met Hexagon’s Roumanda. Ze reed de 17-jarige Rubiquil-merrie naar 69.342%. Jessica Neuhauser uit Zwitserland belandde met de vos Ferrero Kiss (v. French Kiss) op de tweede plaats (69.184%). De Duitse Kathleen Keller stuurde Dick Tracy (v. De Niro) met 67.763% naar de derde plek.

Nog twee Nederlandse combinaties beproefden hun geluk in deze rubriek. Romy Peijen met Rex (v. Contango) eindigde op de achtste plaats. Melanie Mouthaan werd met de Friese Wilke C van de Wijdewormer (v. Fabe 348) elfde.

Kijk hier voor de uitslag van de Intermediaire I
Kijk hier voor de uitslag van de Intermediaire II

Foto: Remco Veurink

Reacties