WB Kür Amsterdam: Van Silfhout knalt naar plaats drie!

WB Kür Amsterdam: Van Silfhout knalt naar plaats drie!

Voor vanmiddag stond de Grand Prix Kür op Muziek in Amsterdam op het programma. Edward Gal wist de Grand Prix gisteren nog te winnen met Diederik van Silfhout op zijn hielen. Isabell Werth werd gisteren zesde met 75,92% met haar tijdelijke ‘leen’paard Weihegold (v.  Don Schufro), maar vanmiddag wist ze iedereen gelijk op scherp te zetten door op een oude Kür naar 83.450% te rijden. De Duitse amazone was zelf ook zichtbaar tevreden met deze bijzondere prestatie. Alle ruiters deden uiteraard hun best om Werth te overtreffen, omdat nu duidelijk werd dat zelfs zeer kleine foutjes het verschil gingen maken. Landgenote Jessica von Bredow-Werndl reed met Unee BB (v. Gribaldi) een fantastische proef en zelfs een persoonlijk record van 83.250%, maar bleef hiermee net steken op de tweede plaats.

Diederik van Silfhout

Diederik van Silfhout wist ditmaal wel Edward Gal te overtreffen en deed dat ook ruimschoots door Arlando N.O.P. (v. Paddox) overtuigend te sturen naar 82.600%. De combinatie liet zien dat zij voor de Olympische Spelen een combinatie kunnen zijn waar rekening meegehouden dient te worden. Charlotte Dujardin reed met de KWPN-hengst Uthopia (v. Metall) een oude Kür van Valegro (v. Negro) naar 82.375% en werd hiermee vierde.

Hans Peter Minderhoud was de laatste starter. Met Flirt (v. Florestan I) kreeg hij van de jury 82.25%. Minderhoud werd hiermee vijfde en streef zijn levenspartner Edward Gal voorbij. Gal mocht ditmaal met Voice (v. De Niro) 82.100% noteren en werd hiermee zesde. Evenals Von Bredow-Werndl reed de Belgische Fanny Verliefden een record. Fanny Verliefden kreeg met Annarcio (v. Lord Loxley) 78,97%, de hoogste score ooit voor een Belgische combinatie tijdens een wereldbekerwedstrijd.

Tussenklassement

Met nu nog drie wedstrijden te gaan in het wereldbekerseizoen wordt het voor de top van de wereldbekerranglijst met elke wedstrijd spannender wie er straks in Göteborg mag starten. In het tussenklassement is Patrik Kittel inmiddels aan de leiding gegaan met 65 punten. Watermill Scandic toonde zich met zijn 17 jaar fris zat. De combinatie bleef net onder de 80% steken. Jessica Von Bredow-Werndl stijgt naar de tweede plek en Hans Peter Minderhoud zakt naar de derde positie. Isabell Werth stijgt van plek negen naar plek vier.

Kalender
Neumünster (Duitsland): 18 t/m 21 februari 2016
’s-Hertogenbosch: 10 t/m 13 maart 2016
Göteborg (Zweden): 23 t/m 28 maart 2016 (finale)

Lees hier de persoonlijke reacties van onder andere Isabell Werth en Diederik van Silfhout

Klik hier voor de uitslag

Foto: Remco Veurink 

Vergelijkbare artikelen

Reacties