VV Prinsjesdag: 24.000 euro voor dressuurtoppers

VV Prinsjesdag: 24.000 euro voor dressuurtoppers

0 93

De Veulenveiling Prinsjesdag is halverwege en dat betekent dat de dressuurveulens reeds onder de hamer gekomen zijn. De gemiddelde prijs van de 33 verkochte dressuurveulens kwam uit op 9.955 euro. Twee veulens kwamen als veilingtopper uit de bus. Zowel voor het merrieveulen Jfradin als voor het hengstveulen Jefferson SVN werd het topbedrag van 24.000 euro geboden.

Jfradin (foto, v. De Niro) is gefokt door René Franssen en heeft in Unette II (v. Gribaldi) een moeder die eerder al de KWPN-hengst Estoril bracht. Deze Zhivago-zoon behaalde recent een derde plek in de finale van de Pavo Cup.
Jefferson SVN heeft met Glock’s Zonik (v. Blue Hors Zack) een ander dressuurtalent als vader. Zijn moeder O.Esther (v. Jazz) bracht eerder al de Lichte Tour-merrie Moorlands Asther de Jeu (v. Contango). De merrie is voor fokker Stal van Nobelen uit Noordwijk als een kip met de gouden eieren. Jeffersons halfbroers Henderson SVN en Impact SVN (beide van De Niro) brachten in 2012 en 2013 al respectievelijk 44.000 en 19.000 euro in het laatje tijdens de Prinsjesdagveiling.

Ook Stoeterij van der Linde uit Cocksdorp op Texel was opnieuw succesvol. Jeaniz Texel (v. Negro) bracht 17.000 euro op, voor Jimtex Texel werd 15.000 euro betaald. In totaal werden elf veulens afgeslagen op een bedrag van meer dan 10.000 euro. (foto via twitter @EQInternational)

Klik hier voor de resultaten van de dressuurveulens.

Hieronder de verkoopvideo’s van beide veilingtoppers

Reacties