Olympische merrie Diva Royal brengt eerste veulen ter wereld

Olympische merrie Diva Royal brengt eerste veulen ter wereld

0 2128

Diva Royal, het voormalig toppaard van de Duitse Grand Prix amazone Dorothee Schneider, heeft op 1 maart jongstleden het leven geschonken aan een merrieveulen. Voor het vaderschap tekende KWPN gefokte en gekeurde Dreamboy (Vivaldi x Ferro).

Onder Schneider scoorde Diva Royal diverse successen. De inmiddels veertienjarige Hannoveraner merrie (v. Don Frederico) leverde een belangrijke bijdrage aan het teamzilver tijdens de Olympische Spelen van 2012 (Londen). Individueel eindigde de combinatie op een verrassende zevende plaats. Onder eigenaresse Stella-Charlott Roth kwam Diva Royal in 2010 tot teamgoud op de Europese kampioenschappen voor Young Riders. Na de Zomerspelen klom Roth zelf weer in het zadel, waarna het duo de Piaff-Förderpreis op naam schreef. Een jaar later kwam een einde aan de sportcarrière van de merrie. Tijdens een routine-ingreep bij de dierenarts raakte Diva onherstelbaar geblesseerd.

Het merrieveulen heeft de naam ‘Dignindad’ gekregen, de Spaanse betekenis voor ‘waardigheid’. De roepnaam van de kerngezonde vos is ‘Dingi’. Stella-Charlott laat via Facebook weten verrast te zijn over de kleur van het veulen, aangezien beide ouders gitzwart zijn.

Klik hier voor een foto van het veulen.

Bron: Hoefslag/Facebook

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties