Voormalig GP paard van Carl Hester overleden

Voormalig GP paard van Carl Hester overleden

Carl Hester’s voormalige Grand Prix paard Donnersong is overleden. Dit meldt British Dressage. Donnersong was het eerste paard dat Carl helemaal zelf wist op te leiden tot de Grand Prix. De charmante hengst had last van hoefbevangenheid, waardoor men noodgedwongen een moeilijke beslissing moest maken.

Donnersong was in eigendom van Carl en Kate Carters, die het paard tevens fokte. De combinatie werd gevormd nadat Carl Hester bij Kate en Stuart Carter op stal kwam te staan. Donnersong (v. Donnerhall) was volgens Hester dan ook een “als jong paard een echte verschrikking.” De combinatie domineerde al gauw de Lichte Tour klasses van de Spaanse Sunshine Tour en won in 2000 zo’n 12 internationale wedstrijden. Het jaar erop werd de eerste overwinning in de Grand Prix geboekt. Later zouden er nog zeges in onder andere Hickstead volgen. In 2006 ging Donnersong met wedstrijdpensioen om zich volledig toe te leggen op de fokkerij.

“Donnersong was een paard met karakter,” aldus Carl. “Tijdens een internationale wedstrijd lieten we hem aan de hand grazen op een klein afgesloten weiland, en toch wist hij nog te ontsnappen. Hij sprong gewoon over het hek heen en galoppeerde op volle snelheid over het terrein. Er liepen overal kinderen en oma’s. We stonden allemaal doodsangsten uit! Vervolgens rende hij het park uit en galoppeerde een winkelstraat in, waar hij werd gevangen door twee constructiewerkers. Achteraf hebben we er wel weer om kunnen lachen.”

Donnersong is 22 jaar oud geworden.

Reacties