Von Bredow-Werndl beste in Special

Von Bredow-Werndl beste in Special

0 161
Jessica von Bredow-Werndl Unee BB

Jessica von Bredow-Werndl kent een ernom succesvolle rentree, na de zwangerschap van haar één maand oude zoon. Eerder deze week wist de amazone Dalera BB naar een unanieme Intermediaire II zege te sturen en werd ze tweede met Unee BB in de Grand Prix. In de Grand Prix Special deed de combinatie daar nog een schepje bovenop en wisten ze Isabell Werth te verslaan.

Special winst voor Von Bredow-Werndl

Met een score van 77,167% bleeft Von Bredow-Werndl maar lieft 4,5% voor op de dressuurkoning. De combinatie scoorde louter 7,5’en en achten, maar kreeg ook negens op het protocol voor onder andere de piaffe, uitgestrekte galop en voor het halthouden en groeten werd zelfs door drie juryleden een negen gegeven.

Mindere dag voor Werth

Zo soepel verliep het bij Isabell Werth niet. Sinds Indoor Brabant, waar Hans-Peter met Glock’s Flirt won, is de amazone niet verslaan. Toch moest zij op CDI Donaueschingen haar hoofd buigen voor de 31-jarige. Don Johnson FRH maakte een paar flinke fouten. Een grote storing in de piaffe, voor het onderdeel zelf en de overgang stap-piaffe-passage kreeg de combinatie verschillende enen op hun lijst. Hoge cijfers voor de drafappuyementen en pirouettes waren niet voldoende om de score voldoende omhoog te trekken. Uiteindelijk was er een gemiddelde van 72,510% en een tweede plaats voor de combinatie.

Op de derde plaats eindige Alexandra Stadelmayer met de KWPN-geregistreerde Lord Lichtenstein 70.843%.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Hoefslag

Foto: Roland Thunholm/FEI

Reacties