Volle broer Parzival voor Cornelissen

Volle broer Parzival voor Cornelissen

0 198

Adelinde Cornelissen heeft sinds enige maanden een volle broer van Jerich Parzival onder het zadel. Het betreft de pas vierjarige Fleau de Baian (Jazz x Ulft), die net als haar topper gefokt is door de familie Beijer. Cornelissen kocht vorig jaar de helft van de talentvolle Fleau van eigenaar Gerard Korbeld. Hij zegt er in een gesprek met de Hoefslag over: ‘Fleau de Baian is nog hengst. Ik heb hem vorig jaar bewust niet voorgesteld voor de hengstenkeuring, omdat hij wat laat rijp was. Hij is pas in augustus uit de opfok gekomen. Mogelijk dat hij dit jaar de Pavo Cup gaat lopen voor vierjarigen. Ik heb er wel verwachtingen van. Volgens Adelinde heeft hij het achterbeen van Parzival. En als iemand dat kan weten, is zij het.’

Volle zussen Parzival

Korbeld heeft zo langzamerhand de nodige nafok uit de rechtstreekse lijn van Parzival in (mede-)eigendom. Zijn grote troef op het moment is Governor, zoon van Totilas uit de merrie Orléans, een volle zus van Parzival. Governor behoorde niet alleen qua afstamming tot de meeste opvallende hengsten in de eerste bezichtiging en wordt binnenkort verwacht op de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Verder heeft Korbeld met de familie Beijer hun fokproducten Hernandez de Baian (v. Totilas) en Herome de Baian (v. Negro) in eigendom. Ook beide hebben met de merries D’Avance de Baian (v. Jazz) en Tuzla (v. Jazz) volle zussen van Parzival als moeder.

In februarinummer van de Hoefslag vind je het interview met Gerard Korbeld, die onder meer als eigenaar van Willem Greve’s toppaard Carambole ook actief is in de springsport. (foto: Remco Veurink)

Bron: Hoefslag

Reacties