Ook Voice vastgelegd door Glock

Ook Voice vastgelegd door Glock

0 275

Voice, de 11-jarige KWPN-hengst, draagt met onmiddellijke ingang de naam Glock, zo laat de sponsor van Edward Gal en Hans Peter Minderhoud zojuist weten via een persbericht.

De door Wil en Isabel van Gisbergen-Sponselee gefokte De Niro-zoon eindigde al als youngster één keer achtste en één keer zevende in de befaamde PAVO Cup. Als vijfjarige nam hij deel aan de wereldkampioenschappen van de jonge dressuurpaarden waar hij tiende werd. In de zomer van 2010 kwam de talentvolle KWPN-hengst onder de hoede van Edward Gal en al bij hun eerste gemeenschappelijke optreden in 2011, op de CDI in Zwolle, waren alle blikken op hen gericht, en niet alleen omdat ze meteen de zege wegkaapten. De gitzwarte Voice bleek gezegend met enorme mogelijkheden: hij is compact en gespierd, heeft een sterke achterhand en een fantastische schoudervrijheid, beschikt over fantastische gangen en heeft veel charisma.

Zijn spectaculaire voorstelling tijdens de KWPN Stallion Show 2011 onder Edward Gal blijft in het geheugen gegrift: Voice kreeg een staande ovatie en groeide in Nederland tot uit een heuse paardenster. Daarna bleef het een tijdlang rustig rond de zwarte hengst, na een blessure kreeg hij voldoende tijd en rust om volledig te herstellen. In 2013 miste Voice zijn comeback niet. Hij haalde twee prachtige grand prix-zeges op het CDI in Roosendaal en op het tweede internationale toernooi in Arnhem brak het duo Gal-Voice na de 75% in de Grand Prix in de Kür door de tachtigprocentbarrière: 81,225%!
‘Een paard kan alleen goed presteren als het hele plaatje klopt’, zegt fokker en eigenaar Isabel van Gisbergen-Sponselee over het geslaagde wederoptreden van Voice. Het stemt haar gelukkig dat het paard door de aankoop van Gaston en Kathrin Glock bij zijn berijder Edward Gal kan blijven.

Glock’s Voice is de ideale combinatie van het beste Nederlandse en Duitse bloed. Vader De Niro bereikte de vijfde plaats van de World Breeding Federation for Sporthorses (WBHSF) met tien in de internationale GP-sport succesvolle afstammelingen en kan in zijn carrière als dekhengst prat gaan op meer dan zeventig gekeurde hengsten. Grootvader Donnerhall is de succesvolste dressuurhengst ter wereld.
Van moederskant valt de combinatie met Rohdiamant op. Die brengt het gewilde Rubinsteinbloed in, en de Nederlandse moederlijn behoeft geen commentaar: oma Gelbria bracht onder andere de getalenteerde KWPN-hengst OO-Seven (een volle broer van Rohbria) en de moeder daarvan, Ilbria, was de grootmoeder van het olympische paard Barbria. In de derde lijn komen we de Trakehnerhengst Doruto tegen, een legende in de KWPN-fokkerij. Hij was leidend WBHSF-dressuurhengst in 1998 en vader van topdressuurpaarden als Barbria, Ideaal en Chevalier.

Persbericht Glock Horse Performance Center

Foto: Arnd Bronkhorst

Reacties