Van der Vlist wint bij elkaar verzonnen Kür

Van der Vlist wint bij elkaar verzonnen Kür

0 269
Maxime van der Vlist
Maxime van der Vlist - Bailey, European Championships Dressage U25 2016 © DigiShots

Maxime van der Vlist met Bailey had de U25-Grand Prix al gewonnen tijdens het Flanders Dressage Event in Hulsterlo. De Negro-zoon had na een zwaar zomerseizoen waarin ze onder andere het EK U25 reed en het NK U25 won wat rust gekregen en is nu sterker dan ooit. Met een mooie 72,046% was ze in Hulsterlo de beste in de Grand Prix, en die klassering wilde ze in de Kür graag vasthouden.

Maar de schrik sloeg haar om het hart toen ze de baan inkwam. Dat was niet de muziek die ze verwacht had! ‘Er ging van alles door me heen’, laat Maxime weten. ‘Waar moet ik beginnen? Dit is mijn muziek helemaal niet, hoe moet ik nu mijn lijnen rijden, HELP! Ja, het is mij écht overkomen, ik had de verkeerde muziek meegenomen. Niet mijn huidige U25-Kür, maar een hele andere. En dus zat er niks anders op dan de boel aan elkaar improviseren. Ik heb het nog nooit zo warm gehad als in die Kür…’ Ondanks haar blunder wist Van der Vlist toch de Kür op muziek op haar naam te schrijven, met 73,625%.

‘Ongelofelijk dat Bailey met zijn kwaliteiten dit bij elkaar heeft gelopen’, laat de 23-jarige amazone weten. ‘Ik ben zo trots op hem!’ Van der Vlist mag ook wel een klein beetje in haar nopjes zijn met zichzelf; een hele proef bij elkaar verzinnen terwijl je rijdt en geen enkel onderdeel vergeten, best knap!

In de strijd om de Dressuurcup der Lage Landen was Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) de winnares, ondanks dat Zoë de Booij met Wodan (v. Osmium) haar nipt voorbleef in de Kür. Amy van Dijk met de Lux Z-zoon Vincent was goed voor de derde plek.

Facebook Maxime van der Vlist/Hoefslag

Foto: Digishots

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17)

Reacties