Vivaldi en (klein)zonen stelen de show *video*

Vivaldi en (klein)zonen stelen de show *video*

0 629
Vivaldi onder Hans Peter Minderhoud (Foto: DigiShots)

Op de Oldenburger Althengst parade smulde het publiek van het optreden van een heel aantal in Nederland gefokte hengsten, die bij het Oldenburger Verband zijn goedgekeurd. Naast ‘oudgediende’ Vivaldi, die niet alleen in ons land, maar zeker ook in Duitsland populair is bij de fokkers, werd een aantal jonge KWPN-gefokte hengsten gepresenteerd in Vechta. Emmelie Scholtens stelde zowel zijn zoon Desperado (mv. Havidoff) als diens driejarige zoon Asgards Ibiza (mv. Jazz) voor. Marieke van der Putten toonde de verrichtingskampioen bij het KWPN dit jaar, Dettori (Desperado x De Niro), en Diederik van Silfhout liet zien dat Expression (v. Vivaldi) talent heeft voor de zwaardere oefeningen.

Het was niet vaste ruiter Hans Peter Minderhoud (foto) die de veertienjarige voshengst Vivaldi de baan rond stuurde. Eva Möller liet zien ook uitstekend met de expressieve Lichte Tour-hengst overweg te kunnen.  ‘Het was een eer om met hem te werken’, laat de amazone aan eigenaar Joop van Uytert weten.

Ook de driejarige Ironman kan genoemd worden als eyecatcher. De zoon van Ferro uit LT-merrie Anne (v. Tuschinski) vond geen genade in de ogen van de KWPN HK-commissie, maar belooft bij het Oldenburger Verband een topper te worden.

Vivaldi (Krack C x Jazz) onder Eva Möller

Diederik van Silfhout met Expression (Vivaldi x Vincent)

Ibiza (Desperado x Jazz) met Emmelie Scholtens

Dettori (Desperado x De Niro) met Marieke van der Putten

Ironman (Ferro x Tuschinski) met Martine van Vliet

Bron: Hoefslag

Reacties