Vingino uit stal ontvreemd

Vingino uit stal ontvreemd

0 411

Olympisch kaderruiter Tommie Visser meldt vanavond dat zijn toppaard Vingino (v. Polansky) uit de stal is ontvreemd. ‘Margriet van Beelen heeft gewoon Vingino met veel geweld uit mijn stal gehaald, en mijn personeel te lijf gegaan met een ketting. Mocht iemand Vingino ergens zien: meld het! Ze hebben mijn vader mishandeld en een meisje van stal met ijzeren ketting en stalen buizen,’ aldus Visser via Facebook.

De combinatie werd twee weken geleden wegens aanhoudend goede prestaties opgenomen in het Olympisch dressuurkader. De ruiter uit Noord Holland is samen met Margriet van Beelen mede-eigenaar van het paard. Laatstgenoemde zou het paard willen verkopen, maar volgens Visser was dat niet de afspraak:
‘Ik kreeg afgelopen week de mededeling dat ze mijn paard wilde verkopen. We hebben echter al vier jaar een overeenkomst waarbij ik het paard mag blijven rijden. Ik ben toen naar advocaat mr. Schelstraete gegaan om te kijken of ik in mijn recht sta om het paard te blijven rijden. Er is een brief opgesteld en naar haar verzonden. Die heeft ze vandaag ontvangen en daarbij is ze waarschijnlijk in paniek geraakt. Misschien is er toen een knop omgegaan en zijn ze met tien man sterk Vingino komen ophalen. Ze hebben daarbij mijn vader en een meisje op stal met kettingen en pijpen bewerkt. Hoe zij er momenteel aan toe zijn weet ik niet. Ik was vandaag op wedstrijd in Nieuw en St. Joosland en ben nog onderweg naar huis. Het paard is door de knokploeg opgeladen en meegenomen. Ik vind het vooral voor hem heel sneu. Hij weet niet wat hem overkomt.’

‘Zij (Margriet van Beelen) wil de afspraken niet nakomen. Ik wilde via de wet zorgen dat het netjes opgelost werd. Dit zijn gewoon criminele activiteiten en geweld lost nooit iets op,’ aldus Visser in een korte reactie aan Hoefslag.

Volgens mede-eigenaresse Margriet van Beelen ligt het verhaal anders: ‘We gingen gewoon mijn paard ophalen en toen heeft de vader van Visser op ons geschoten. Gelukkig is er niemand gewond geraakt,’ aldus Van Beelen in een reactie aan Horses.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties