Verdades Grand Prix-paard van het jaar in VS

Verdades Grand Prix-paard van het jaar in VS

0 409
Laura Graves - Verdades CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots

De vijftienjarige KWPN-ruin Verdades van Laura Graves is uitgeroepen tot Adequan®/USDF Grand Prix-paard van het jaar. Zijn mediane score van net geen 80% maakt hem het absolute toppaard van Amerika.

De eretitel leverde de zoon van Florett As uit een tuigpaardmoeder een persoonlijke herdenkinsstalplaat, een mooie staatiedeken en een certificaat op. Verdades‘ naam zal bovendien in de zilveren bokaal gegraveerd worden die tentoongesteld staat in de Roemer Foundation/USDF Hall of Fame in Kentucky.

Keer op keer presteren

‘Verdades is een fanastisch paard, dat keer op keer wist te presteren in 2017. Natuurlijk feliciteren we ook Laura Graves en het hele team rond Verdades’, liet de voorzitter van de Amerikaanse hippische bond, Stephan Hienzsch, weten.

Wereldbekerfinale

Afgelopen jaar liep de combinatie Graves/Verdades naar een tweede plek in de wereldbekerfinale in Omaha met een geweldige score van 85,307%. Daarvóór had het duo beide wereldbekerwedstrijden in Wellington gewonnen, eveneens met percentages boven de 80%.

Topresultaten in Rotterdam en Aken

Op het CHIO Rotterdam was het duo zowel in de Grand Prix als in de Kür de beste, waarmee ze de VS naar een overwinning in de landenwedstrijd hielpen. Ook in Aken lieten ze van zich spreken, met tweede plaatsen in de Grand Prix en de Nations Cup en een overwinning in de Special.

USDF.org/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties