Vandaag laatste selectiewedstrijd hengstencompetitie

Vandaag laatste selectiewedstrijd hengstencompetitie

Gunner KS
Dana van Lierop en Gunner KS, hier in Ermelo 2017 (foto: DigiShots)

Vandaag wordt in het Groningse Zuidbroek de laatste selectiewedstrijd van de Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur en de Blom Hengstencompetitie Springen georganiseerd.

Indian Rock, Total U.S. en Gunner KS leiden bij dressuurhengsten

De dressuurpaarden trappen vandaag af om 10.40 uur met de klasse M. Met een eerste plaats in Ermelo en een gedeeld tweede plaats in Kronenberg, gaat de Apache-zoon Indian Rock (uit Crisjena keur IBOP-dres van Vivaldi, fokker J. de Bruin) onder Emmelie Scholtens met 171 punten aan de leiding. Ook in de klasse M gaat de hengst aan de leiding die in Ermelo won, en in Kronenberg tweede werd: Total U.S. (Totilas uit Sondra van Sir Donnerhall, fokker Gestüt Lewitz) onder Dinja van Liere. Als enige hengst in de klasse Z nam Gunner KS (Belissimo M uit Ronnevanck ster pref prest PROK sport-dres van Vincent, fokker Arthur Kleijwegt) onder Dana van Lierop aan beide wedstrijden deel en gaat daarmee aan de leiding.

Vierjarige springhengsten: zeven hengsten aan de leiding

Bij de vierjarige springhengsten hebben zeven hengsten in zowel Ermelo als Kronenberg nog geen enkele fout gemaakt, waarmee ze de voorlopige koppositie delen. Onder hen de KWPN-goedgekeurde hengsten I Am Codex (Codex One uit Capitola Z van Calvaro Z, fokker Martien van de Bruggen uit Goirle), Indian Gold (Cassini Gold uit S.Zarah 11 stb pref prest van Germus R, fokker J.J. van Dijk uit Ruinerwold), Invictus (El Salvador uit Lababe van Hamme van Nabab de Rêve, f/g Roelof Bril uit Westendorp) en Ipsthar (Denzel van ’t Meulenhof uit Vestha stb prest van Farmer, fokker Geert Moerings uit Oud Gastel).

Het belooft vandaag opnieuw spannende sport op te leveren, zeker omdat de foutloze hengsten op de hielen worden gezeten door een heel stel hengsten met vier strafpunten. De winnaar van de wedstrijd in Kronenberg, heeft de leiding in de tussenstand van de klasse M: de KWPN-goedgekeurde hengst Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek uit Zelana PROK van Chellano Z, fokker Peter Verdellen uit Horst) onder Zoï Snels. Na twee tweede plaatsen kon de KWPN-goedgekeurde hengst Graziano (Baltic VDL uit Rienaldine ster van Great Pleasure, fokkers Henk en Andreas Barenkamp uit Ter Apel) onder Micky Morssinkhof de leiding in de klasse Z niet ontgaan.

De hengstencompetitie is te volgen op KWPN.tv. De startlijsten vind je hier (dressuur) en hier (springen). Meer info over de deelnemende hengsten vind je hier.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

 

Reacties