Van Olst wint kort geding in zaak De Chirico

Van Olst wint kort geding in zaak De Chirico

0 272
dressuur subtop
foto: Remco Veurink

Bij de rechtbank van Breda heeft hengstenhouder Gertjan van Olst het kort geding gewonnen dat twee weken geleden tegen hem was aangespannen door MB Equine Consultancy Limited van Noora Al Khalifa. Het ging hierbij om inzage in de boeken van Van Olst omtrent de verkoop van het paard De Chirico (v. Dolany).

Het Britse bedrijf MB Equine Consultancy Limited is van mening dat Van Olst onrechtmatig geld heeft achtergehouden bij de bemiddeling van het paard in april 2014. De kopende partij, Maryam al Khalifa, zou Van Olst hebben voorzien van een deposito van 1,8 miljoen euro om een Grand Prix-paard aan te schaffen, waarna Van Olst volgens hen De Chirico aangekocht zou hebben bij Andreas Helgstrand voor een bedrag van 600.000 euro. Daarnaast is de kopende partij van mening dat het paard niet voldeed aan de gestelde eisen. Tijdens twee testritten leek het te gaan om een Grand Prix-paard, maar in werkelijkheid was het dier niet hoger uitgebracht dan Lichte Tour-niveau.

De eisende partij moet nu de kosten van de rechtszaak vergoeden, zijnde € 1.435.

Vorig jaar kregen Van Olst en Al Khalifa ook onenigheid om de KWPN-hengst Chippendale, die de hengstenhouder en het nichtje van de Bahreinse koning in gezamenlijk eigendom hebben.

Lees de volledige uitspraak van de rechtszaak.

Bron: Horses

Foto: Remco Veurink

Reacties