Zeeland Outdoor: Pech voor Van der Meer

Zeeland Outdoor: Pech voor Van der Meer

0 588

Patrick van der Meer en zijn talentvolle merrie Coco Chanel waren vanochtend de winnaars van de Prix St. Georges op Zeeland Outdoor. In het zadel van zijn Sandreo-dochter kwam Van der Meer tot een percentage van 70.50%. Daarmee weerhield hij de Duitse Lena Waldmann en Dos Primus met 68.68% van de zege. Stephanie de Frel en Carstenwaard waren met 68.50% goed voor de derde plaats, voor Kebie van der Heijden en Witschge, die 68.07% kregen toebedeeld. De Zweedse Jennie Larsson maakte met Miro de top vijf compleet (67.94%).

Inter I

In de Intermediaire I Kür bleek Jeroen Devroe opnieuw de sterkste. De Belg stuurde Aaron naar op overtuigende wijze naar 75.80%. Madeleine Witte-Vrees en Cennin volgden met 73.17% op de tweede plaats, voor Kathleen Keller en Desperados (72.90%). Stephanie de Frel en Winston volgden met 71.87% op de vierde plaats.
Pech was er voor Patrick van der Meer. De winnaar van de Prix St. Georges kwam aan start met zijn KWPN gekeurde Chagall D&R (v. Jazz). De voshengst, gisteren nog goed voor de derde plaats, tikte zich echter aan, waardoor rechtsvoor in de kootholte een klein sneetje met bloed ontstond. Hierdoor werd de combinatie gediskwalificeerd. Eigenaresse Carolyn Kooiman reageert op Facebook: ‘Heel jammer, maar het kan gebeuren. We zijn supertrots op wat Chagall en Patrick de afgelopen dagen hebben bereikt. Op naar de selecties voor het NK!’

Junioren

De individuele proef voor Junioren werd een prooi voor Marjan Hooge en Fulltime. Met 72.14% bleven zij voor op de Deense Sille Engermann en Darius (71.57%). Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star bleken met 71.36% goed voor de derde plaats. Romee van Paassen en de ervaren Wup sloten aan op de vijfde plaats (70.92%).

Young Riders

Dana van Lierop en Equestricon’s Walkuere bleven bij de Young Riders met 72.41% nog net voor op landgenoten Denise Nekeman en Boston STH. Zij eindigden met 72.32% op de tweede plaats. De Duitse Leonie Richter stuurde haar Babylon naar 71.92% en de derde prijs.

U25

In de U25 Grand Prix Kür was het Belgische talent Jorinde Verwimp te sterk voor de concurrentie. Met toppaard Tiamo finishte zij op 75.87%. Ook Cathrine Dufour en Atterupgaards Cassidy presteerden sterk met 75.75% en de tweede plaats. Dinja van Liere en Hexagon’s Roumanda volgden met 71.62% op de derde plaats, voor Kim Schmid en Theodoor. Jill Huybregts en Zamacho Z volgden met 71.08% op vijf.

Grand Prix

Marlies van Baalen en Zigeuner DVB waren in de Grand Prix goed voor het beste Nederlandse resultaat. Van Baalen en de elfjarige Gribaldi-ruin kwamen tot 73.40% en de derde plaats. Jennie Larsson en Zircoon Spring Flower noteerden met 74.82% het hoogste percentage en daarmee de overwinning, voor landgenoten Marina Mattsson (Zweden) en Beckham (74.10%). Het Belgische talent Fanny Verliefden was met Annarico goed voor de vierde plaats (72.15%), gevolgd door Patrick van der Meer en Zippo op de vijfde plaats (72.10%). Diederik van Silfhout en Vorst D sloten aan op de zesde plaats.

Pony’s

In Groep A van de individuele ponyproef waren het Daphne van Peperstraten en haar fijn bewegende Wonderful Girl die als eerste combinatie mochten opstellen. De winst werd bereikt met 72.11%. Anne Sophie Sorensen bezette met Kloosters Eltino en Jumanji de tweede (70.24%) als de derde (69.14%) plaats. In Groep B was het de Britse Phoebe Peters die haar SL Lucci met een monsterscore van 77.15% naar de overwinning stuurde. Sara van Deurs Petersen finishte met Farbenfroh op de tweede plaats (72.11%), voor opnieuw Van Peperstraten, dit keer in het zadel van Don Camillo du Bois (71.30%).

Reacties