Van Grunsven: ‘Dressuur is geen oneerlijke sport’

Van Grunsven: ‘Dressuur is geen oneerlijke sport’

0 541

Naar aanleiding van het nieuws gisteren dat Anky van Grunsven deelname aan de Olympische Spelen in Rio met haar nieuwe troef IPS Bon Bravour niet uitsluit, reageert de amazone in een open brief naar de journalist van het AD die het bericht schreef. Deze Rik Spekenbrink verspreidde het artikel via de Persdienst en van daaruit werd het door verschillende media opgepikt. De amazone weerspreekt niet dat ze gezegd heeft dat ze wel eens naar de Spelen van 2016 zou kunnen gaan, maar wel haar uitspraak dat de dressuursport ‘een oneerlijke sport’ zou zijn.

In haar open brief op haar website is te lezen: ‘Ik zou hebben gezegd dat mijn kinderen niet mogen dressuur rijden, omdat het een oneerlijke sport is. Dit is pertinent niet waar. Mijn kinderen rijden met regelmaat dressuurwedstrijden. En ik vind het fantastisch dat ze uit eigen motivatie zo enthousiast paardrijden. Ik zal ze daarin altijd steunen.

Ik wil niet dat uit mijn mond de dressuursport onnodig in een negatief daglicht wordt gesteld. Iedereen weet dat ik vooraan sta om de sport te moderniseren en te verbeteren. Maar ik doe dat niet vanuit lichtzinnigheid of uit persoonlijke grief. De dressuursport heeft zijn makken en daar heb ik ook vaak genoeg in mijn column, in bijvoorbeeld Telesport, over geschreven.

Ik heb deze sport lief. Laat dat duidelijk zijn.’

Anky/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties