Valverde slaagt voor tiendagentest *video*

Valverde slaagt voor tiendagentest *video*

0 252
Valverde

De KWPN-gefokte Valverde is voor zijn tiendagentest bij het DWB geslaagd. Hij is één van de zeventien hengsten die voor de test slaagde, net als Jack Sparrow (v. Expression) en Jambeau (v. Apache), die acteerden op de KWPN hengstenkeuring in ‘s-Hertogenbosch. Alle drie de hengsten zijn in (mede)eigendom van Andreas Helgstrand.

Valverde

De kampioen van de Westfaalse hengstenkeuring Valverde viel positief op en de hengstenkeuringscommissie beschreef hem als een hengst met een goede rijbaarheid en veel afdruk en souplesse in draf en galop. Bekijk hier een video van de hengst tijdens zijn verrichtingstest.

Jack Sparrow en Jambeau

Jack Sparrows (mv. Vivaldi) maakte op de hengstenkeuring in ‘s-Hertogenbosch veel tongen los door zowel zijn inteelt op Vivaldi als zijn kwaliteit. In Denemarken werd hij geprezen om zijn gedrag en instelling. De werkwillige hengst geeft zijn ruiter een goed gevoel en beweegt in alle gangen taktmatig, de stap zou daarbij nog iets meer ontspanning mogen tonen.

Ook de aangewezen hengst uit de KWPN-kampioenskeuring kreeg groen licht van het Deense stamboek. Net als Jack Sparrow is het een fijne hengst op stal. In het werk onder het zadel mist de hengst alleen wel wat aan werklust en komt hij soms wat onzeker over. Alle drie de gangen zijn erg goed van ruimte, waarbij de stap veel takt toont en de Apache-zoon galoppeert met veel afdruk.

Bron: Hoefslag
Foto: Dalhoeve

Reacties