Tyrzah Smolders: “Mijn pony’s vinden aandacht echt fijn”

Tyrzah Smolders: “Mijn pony’s vinden aandacht echt fijn”

De elfjarige Tyrzah Smolders heeft haar zevenjarige C-pony Goofy al 2,5 jaar. De achttienjarige leerpony Miss Bond heeft ze pas sinds januari. Beide pony’s zorgen ervoor dat Tyrzah veel kan leren en plezier heeft in het rijden.

“Het was een lange zoektocht naar mijn eerste pony. Totdat we op een adres kwamen, waar ze meerdere pony’s te koop hadden. Daar stond Goofy ook, maar hij was best wild. Het was dus niet verstandig op er op te gaan. Ik had dus niet meten een klik. Toch toen we de tweede keer gingen kijken en ik er wel op ging, was er meteen een klik.”

Clowntje

“Met Goofy ben ik nu hard aan het oefenen voor onze eerste wedstrijd. We zijn bezig met mooie ronde voltes en het aan de teugel leren lopen. Goofy s echt een clowntje en doet de gekste dingen. Zo ging ik een keer met hem springen, maar daar is hij nog niet zo handig in. En opeens stonden we met de hindernis tussen zijn voor- en achterbenen. Hij is altijd vrolijk.”

“Zij geeft mij vertrouwen”

“Miss Bond is een D-pony en kochten we van dezelfde eigenaar als Goofy. Zij heeft al Z gelopen en ik kan veel van haar leren. Ik had met haar wel gelijk een klik. Ze is heel lief en geeft mij veel vertrouwen. Zij vindt springen heel leuk en leert mij dat echt. Ik hoef ook niet bang te zijn dat ze stopt of zo. Binnenkort rijd ik met haar mijn eerste dressuurwedstrijd in de B. Met Miss Bond wil ik me heel graag selecteren voor het NK.”

Zonder zadel

“Met beide pony’s maak ik ook buitenritjes. Goofy is op buitenrit juist heel braaf. Vaak zit ik er ook zonder zadel op. Ik merk dat ze het lekker vinden om te knuffelen en aandacht te krijgen. Als ik kom hinniken ze altijd en dat deze ze in het begin niet. Met Goofy heb ik ook ponykampen gedaan en dat wil ik ook graag met Miss Bond doen. En later zou ik heel graag dressuuramazone willen worden.” (CdB)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit/Fien van der Vooren

Reacties