Troostfinale Grand Prix voor Jorinde Verwimp

Troostfinale Grand Prix voor Jorinde Verwimp

0 148

De Belgische Jorinde Verwimp is zojuist eerste geworden in de troostfinale van de Grand Prix. Verwimp reed in Rotterdam haar 16-jarige Tiamo (archieffoto, v. Lester) naar 71.400%. In het laatste gedeelte was er een kleine storing, waarbij de ruin iets teveel deed in de uitgestrekte draf. De Belgen wisten ook de tweede plaats te pakken. Jeroen Devroe stuurde de Sir Lui-nakomeling Eres DL naar 70,70%. De jury was niet helemaal eensgezind, de Nederlandse jury bij H had Devroe en Verwimp omgedraaid qua plaatsing. Zij zaten qua score dan ook heel dicht bij elkaar.

Hoewel Verwimp ook mocht starten in de kür, wilde bondscoach Sjef Janssen dat beide ruiters in de Grand Prix troostfinale aan start kwamen. Dit met het oog op de definitieve uitzending naar Rio. Voor Verwimp wordt dat een slapeloos weekend, aangezien maandag de naam bekend gemaakt wordt van de amazone of ruiter die België mag vertegenwoordigen tijdens de komende Spelen. Verwimp had een goed gevoel over de proef: ‘Ik wilde nu met iets meer power rijden, dat ging goed. Op een kleine fout na in de uitgestrekte draf.’

Bernadette Brune (Duitsland) die als eerste starter de ring in kwam wist derde (69.967%) te worden met de hengst Spirit of Old Age (v. Stedinger). Net buiten het podium viel de Belg Mario Van Orshaegen. Hij kreeg voor zijn proef met de KWPN-ruin Wilco V (v. Rousseau) 67.667%.

De Duitse Juliane Brunkhorst (Dainthree) werd vijfde.

Klik hier voor de uitslag

Foto: Remco Veurink

Reacties