Totilas voert Duitse hegemonie aan in Grand Prix *video*

Totilas voert Duitse hegemonie aan in Grand Prix *video*

0 6785

De viersterren Grand Prix van Hagen is vanmiddag gewonnen door Matthias Alexander Rath en Totilas. Het duo, dat zich via deze wedstrijd hoopt te kwalificeren voor de Europese kampioenschappen in Aken (11 t/m 23 augustus), beleefde vandaag haar internationale rentree. Twee weken geleden liep de combinatie al een oefenrondje in Hulten.

Totilas maakt fitte indruk

IMG-20150710-WA0007Onder het toeziend ook van coach Sjef Janssen en eigenaar Paul Schockem├Âhle liet het duo een bedeesde en veilig gereden proef zien, waar nog zeker progressie in zit. De hengst toonde een frisse en fitte indruk. De uitgestrekte draf werd zonder risico’s gereden. De appuyementen waren goed, hoewel hier en daar de achterhand iets meer mocht meekomen. De passage was zeer sterk en werd met een hele rits negens en een enkele tien beloond. De piaffe was goed, hoewel Rath deze steeds voorwaarts bleef rijden om de overgangen en de tact vloeiend te houden. De changementenseries, bekend als de achilleshiel van de zwarte schone, leverden ook nu nog wat problemen op. De changementen om de twee waren goed, maar in de eners slopen fouten. De pirouettes waren zoals we van Totilas gewend zijn: perfect in balans en op een dubbeltje gedraaid. Het optreden van vandaag werd beloond met 80.36% en een unanieme eerste plek.

Duitse hegemonie compleet
IMG_2018
Rath op een ander paard tijdens de prijsuitreiking.

Landgenoten Anabel Balkenhol en Dablino FRH (v. De Niro) volgden met vier procent verschil op de tweede plaats (76.34%), voor Fabienne L├╝tkemeier en D’Agostino FRH (v. De Niro). Sanneke Rothenberger en oud-wereldkampioen jonge paarden Deveraux OLD (v. De Niro) sloten aan op de vierde plaats (74.34%), waarmee maar liefst drie De Niro’s zich in de top vijf schaarden. Jenny Lang en Loverboy (v. Lorentin I) maakten met 73.12% de Duitse hegemonie compleet.

Het beste Nederlandse resultaat kwam uit handen van Diederik van Silfhout. De regerend KNHS indoorkampioen stuurde zijn dertienjarige Vorst D (v. Hors la Loi II) naar 70.60% en de tiende plaats. Margo Timmermans en Catch Me (v. Dreamcatcher) finishten met 64.48% op de 22ste plaats.

Klik hier voor een fotoreportage van de rentree van Totilas.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties