Totilas en Bella Rose aan start op CDIO Hagen

Totilas en Bella Rose aan start op CDIO Hagen

0 1755

De internationale rentree van Totilas na bijna een jaar blessureleed is gepland voor volgende maand. Het duurste dressuurpaard ter wereld raakte vorig jaar augustus geblesseerd, vlak voor het begin van de Wereldruiterspelen. Met Matthias Rath is de zwarte Gribaldi-zoon ingeschreven voor het CDIO Hagen, van 8 t/m 12 juli. Rath is van plan om vlak daarvoor met Totilas al aan een kleinere wedstrijd mee te doen.

De wedstrijd in Hagen is voor Rath de laatste kans op plaatsing voor de Europese kampioenschappen in augustus. In het kader daarvan presenteert ook Isabell Werth haar topper Bella Rose (v. Belissimo M), die in Balve eveneens nog niet geheel fit was. Net als Rath start zij in de CDI4*-tour. Andere sterke combinaties hier zijn Anabel Balkenhol met Dablino FRH, Fabienne Lütkemeier met D´Agostino FRH, Dorothee Schneider met St. Emilion, Sanneke Rothenberger met Deveraux, Jenny Lang met Loverboy en Ingrid Klimke met Dresden Mann.

Het Duitse landenteam bestaat in Balve uit Kristina Sprehe met Desperados FRH, Isabell Werth met Don Johnson FRH, Jessica von Bredow-Werndl met Unee BB en Hubertus Schmidt met Imperio. De ploeg neemt het op tegen acht andere landen: Groot-Brittannië, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Rusland, Zwitserland en Nederland.

Voor Duitsland is ‘Hagen’ een uitermate spannend evenement, omdat het de laatste observatiewedstrijd is voor het EK, waarop bondscoach Monica Theodorescu haar selectie bekend zal maken. Het EK in Aken begint slechts enkele weken na Hagen.

Alles over het CDIO Hagen.

Volkskrant/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties