Broertje van Capri Sonne Jr. redt het niet

Broertje van Capri Sonne Jr. redt het niet

0 1175
Dinja van Liere - Duval's Capri Sonne Jr Jumping Amsterdam 2015 © DigiShots

Eén van de twee Totilas-nakomelingen uit de San Remo-merrie Wendela is afgelopen weekend overleden. Wendela is ook de moeder van onder andere Capri Sonne Jr (foto), die onder Dinja van Liere zeer succesvol was tot en met de Lichte Tour en nu bij Laura Bechtolsheimer in opleiding is.

Eigenaar/fokker Stoeterij Mount St John in Groot-Brittannië laat weten dat een team van dierenartsen haar uiterste best heeft gedaan om het veulen te redden. ‘ Tyson’ was echter te zwak. Er bleek iets mis te zijn met zijn immuunsysteem. Tyson was zo zwak dat hij niet eens kon staan, laat staan drinken.

Geen redding mogelijk

De verzorging op de intensive care en de onuitputtelijke zorg van de dierenartsen mochten niet baten. Vier dagen lang vocht Tyson voor zijn leven. De toestand van het veulen verslechterde zondag nog meer en dus werd besloten hem uit zijn lijden te verlossen.

Het iets oudere broertje van het veulen springt intussen vrolijk in de wei. Ook hij is een hengstje, met meer wit dan Tyson. ‘Jammer dat het geen merrie is’, aldus Mount St John. De stoeterij verkoopt altijd al haar hengstveulens, met de merries wordt de fokkerij uitgebreid.

Foto: DigiShots

 

Reacties