Toptalent Erludine DVB verder onder Marlies van Baalen

Toptalent Erludine DVB verder onder Marlies van Baalen

0 1168
Lisanne der Nederlanden - Erludine DVB Horsefood Dressuur Talent 2013 © DigiShots

Elitemerrie Erludine DVB is na een periode op stal bij Johann Hinnemann terug bij Dressuurstal van Baalen. Marlies van Baalen heeft de teugels van Stephanie Wolf overgenomen.

‘Ze is gisteren weer bij ons o pstal gekomen’, vertelt Coby van Baalen. ‘We hebben haar samen met Johan in ons bezit en nadat er bij hem geprobeerd is embryo’s te spoelen, zullen wij haar verder opleiden. Het is een geweldig mooie merrie, een echte eyecatcher. Vandaar dat haar bijnaam hier ‘Doutzen’ is.’

‘Rustig verder opleiden’

‘Marlies heeft Erludine nu twee keer gereden, en het is ook gewoon een heel fijn paard, met veel looplust en ijver en alle talent. Ze voelt goed aan; we gaan haar rustig verder trainen en de tijd geven. Wanneer ze meegaat op wedstrijd en in welke klasse, dat zal ze zelf aangeven’, aldus de succesvolle africhter en trainer van top dressuurpaarden.

Subli-succes

De nu zevenjarige merrie werd vierde op de nationale merriekeuring in 2012, waarna Stephanie Wolf haar klaarmaakte voor de IBOP-test en de jonge paardencompetitie. In 2013 scoorde Erludine 86 punten voor de IBOP, waarbij ze negens kreeg voor de stap, draf, houding en balans en de rijd- en bewerkbaarheid. In 2014 won ze met 88 punten de Subli Cup competitie in Zevenaar en ging ze met 88,4 punten ook aan kop in de Subli Cup competitie in Drachten.

Fokkerij

In 2014 werd van Damsey FRH (GP onder Helene Langehanenberg) de merrie Jackie Kennedy DVB geboren; deze ‘plaatje van een merrie’, aldus Coby, staat nog in de opfok en zal volgend jaar beleerd worden. Een één jaar jongere halfzus moest vorig jaar helaas worden ingeslapen omdat ze atactisch was.

Bron: Hoefslag, zonder overname en link naar dit bericht niet toegestaan

Foto: DigiShots

Reacties