Subtop Dordrecht: ‘Wat een genot om te jureren!’

Subtop Dordrecht: ‘Wat een genot om te jureren!’

0 259

Op de subtop wedstrijd in Dordrecht vierde Patrick van der Meer een mooi ZZ-Zwaar debuut met Coco Chanel (v. Sandreo) met 72,57%. In de gecombineerde Lichte Tour/Young Riders rubriek was het Marlies van Baalen met Zinidi DVB (v. Gribaldi) die ruimschoots aan kop ging met 74,74%, wat ook de hoogste dagscore was. De Intermediaire I werd gewonnen door Debora Pijpers met Besterly’s Look at Him (v. Likoto xx) met 68,62%. Bij de Young Riders ging Nicole van Niedek nipt met het oranje lint aan de haal; 64,87% bedroeg haar score met VN’s Amigo A (v. Turbo Magic). Juniorenamazone Zoe de Booij won haar rubriek met Osmium zoon Wodan met 66,96%. Chaneequa Dam ten slotte was met 64,01% de beste in de Grand Prix U25 met haar Ureka (v. Krack C).

Mooi debuut Coco Chanel

De pas zevenjarige merrie Coco Chanel (Sandreo x San Remo) maakte in Dordrecht met Patrick van der Meer haar wedstrijddebuut in het ZZ Zwaar. Een klinkende overwinning was het resultaat. Vorig jaar liep de elegante merrie mee op het WK Jonge paarden in Verden, die ze afsloot met een tiende plaats in de finale. Met 72,57% staken Coco Chanel/Van der Meer bijna vijf procent boven de rest van de deelnemers uit. Vivian Lindemann, die samen met collega Eveline Beijer deze proef beoordeelde: ‘We hebben genoten van de proef van Patrick en Coco Chanel, wat een fijn paard! Een plaatje om te zien, met drie zuivere gangen en een fijne balans. Er ontstond een klein foutje in het aangalopperen en het achterwaarts gaan is een aandachtspunt. Dat was thuis ook zo, zei Patrick toen we hem later spraken. Maar het is een paard met heel veel potentie en een echte happy athlete.’
Ook Melanie Woutersen reed een goed proef met de Flemmingh-dochter Adelheid. Haar proef was goed voor 67,86%. Evert de Jong en Zazou G (v. Welt Hit II) reed 63,86% bij elkaar. Marieke Schade met Vitel (v. OO Seven) en Marianne van der Vorm met Hotshot (v. Harvard) scoorden beide 62,14%, terwijl Annieta Klip-Van de Laar met Sir Pleasure (v. Sir Donnerhall) tot 61,57% en een zesde plaats kwamen.

Superscore Van Baalen

Marlies van Baalen stelde nog geen half jaar geleden haar imponerende Gribaldi-zoon Zinidi DVB voor het eerst voor in de Lichte Tour. De amazone en de zwarte hengst raken steeds meer op elkaar ingespeeld. Met 74,74% was de overwinning in de Prix St. Georges ruimschoots voor hen. De jury genoot van deze ‘topcombinatie’, zoals Vivian Lindemann Marlies en Zinidi omschrijft: ‘Dit duo is zo prachtig om naar te kijken! Mooi bergop, gesloten en gedragen. En met een heel mooie stille aanleuning. Marlies is een kei in het rijden en afwerken van haar proeven. De harmonie tussen paard en amazone was ook top. Het is geweldig om achten en negens – voor onder andere de voltes 8 meter, de appuyementen en de wissels – te kunnen geven. Het totaalplaatje is echt om van te watertanden.’
Tweede werd Ashley Brons met San Diego (v. Sandro Classic) die eveneens een mooie prestatie neerzette en 69,01% op haar protocol zag staan. Nathalie Smeets nam het witte lint in ontvangst. Haar score met de voshengst Bobo (UB40 x Democraat) bedroeg 66,71%.

’Mooie generale’

Net als stalgenote Marlies van Baalen reed Debora Pijpers naar een overwinning in Dordrecht. Op de site van DVB noemt de amazone haar Intermediaire-proef een fijn oefenrondje voor het internationale concours Outdoor Zeeland volgend weekend. ‘Ik ging naar deze wedstrijd om nogmaals de Intermediaire I te oefenen met ‘Looka’. Het was pas de tweede keer dat ik met hem deze proef op wedstrijd doorreed. Ik kon merken dat het makkelijker ging dan de eerste keer.’ De score van Pijpers en haar elfjarige ruin bedroeg 68,62%. Tweede met 67,57% werd Janny Pullen met Brentano (v. Weltmeyer II).

Voldoende scores Young Riders

Bij de Young Riders beëindigden negen combinaties hun proef met een voldoende eindresultaat. Uitschieters waren er niet en drie amazones reden een score van in de 64%. Aan kop ging Nicole van Niedek met VN’s Amigo A (v. Turbo Magic) met 64,87%. Vlak daarachter eindigden Amey Wagenaar met Roh Magic (v. Rohdiamant) en Franka Loos met GG Flow Cadanza (v. Florencio) met 64,61%. Dezelfde juryleden Janine van Twist en Pauline van Nispen-Knols beoordeelden de Junioren. Mooie scores waren er voor de drie prijswinnaars. Zoe de Booij was spekkoper met Wodan (v. Osmium) met bijna 67%. Britt van der Panne en Britt’s Marciano DBG (v. Variant) waren goed voor 65,41%, terwijl Anaïs Tsakonis met Johnson-nazaat HVA Bucephalus het witte lint kon ophalen met 64,12%. De Grand Prix voor Young Riders leverde een goed resultaat op voor Chaneequa Dam met de dertienjarige Ureka (Krack C x Zandman): 64,01% en het oranje lint. (cd)

Klik hier voor alle uitslagen.

Reacties