Topscore voor nieuw paard Tinne Vilhelmsson-Silfvén

Topscore voor nieuw paard Tinne Vilhelmsson-Silfvén

0 342
Vilhemson Silfven Tinne Don Auriello-

De Zweede amazone Tinne Vilhelmsson-Silfvén lijkt een waardige opvolger gevonden te hebben voor haar Don Auriello (foto boven). In Wellington debuteerde ze met de KWPN-ruin Esperance met een topscore in de CDI1* Intermediaire Kür met 76,292%.

Eerder won ze ook al de Intermediaire I-proef, met 75,351%. De Zweedse amazone kreeg de toen zevenjarige zoon van Sorento acht maanden geleden te rijden, nadat haar werkgever Lövsta Stutteri hem voor haar had aangeschaft bij Helgstrand Dressage. In ons land verdiende Esperance op de KWPN Hengstenshow een ticket voor het verrichtingsonderzoek.

Het jaar daarop keurde het AES hem goed en als vijfjarige reed Maria Brouwer hem tijdens de selectiewedstrijden voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Helgstrand Dressage kocht hem enige tijd later; met Bettina Jaeger domineerde hij als zesjarige de Deense jonge paardenwedstrijden.

Opleiden voor Grand Prix

De amazone is enthousiast over haar eerste wedstrijd met Esperance. ‘Hij ging boven verwachting, omdat dit de eerste wedstrijd is die ik met hem reed en dan weet je niet hoe hij reageert. Hij is zo fijn te rijden en zo intelligent. Altijd doet hij enorm zijn best, hij heeft een super karakter. Zijn onervarenheid merk je wel tijdens zo’n proef, maar toch blijft hij aanpakken en het voor je proberen. Het wordt leuk om hem verder op te leiden.’

Dit waren zijn eerste én laatste proeven in Florida; hij gaat mee terug naar Europa waar Vilhelmsson-Silfvén hem verder zal opleiden. ‘Wellicht breng ik hem daar van de zomer nog een keer uit. Mijn doel met hem is in elk geval duidelijk: hij wordt vast een prachtig Grand Prix-paard!’

KWPN op één, twee en drie

Ook nummers twee en drie in de Kür werden in Nederland geboren en geregistreerd bij het KWPN. De Canadese Jessica Rhinelander reed Dimanche (v. Spielberg) naar 74,417%. Ze werd gevolgd door Adrienne Lyle met Harmony’s Duval (v. Rousseau) en Jennifer Baumert met Handsome, die beide 73,375% lieten noteren.

Dressage-News/Hoefslag

Reacties