Topscore voor Jeanine Nieuwenhuis in Uden

Topscore voor Jeanine Nieuwenhuis in Uden

0 631

De derde editie van de KNHS-MDH Kostendrukkers Cup werd vandaag verreden in het Brabantse Uden. Bij de Junioren was Lisanne Zoutendijk weer de toepasselijke winnares. Met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) bleef ze Robin Bernoski met Clever (v. Flemmingh) nipt voor. De score van Zoutendijk bedroeg 72,342%, die van Bernoski was 72,162%. Febe van Zwambagt mocht haar FS Las Vegas (v. Lord Loxley) als derde opstellen. Met 71,441% bleef ook zij boven de zeventig procent-grens, net als de nummer vier, nogmaals Lisanne Zoutendijk, die ook met haar tweede paard Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) hoger dan 70% toebedeeld kreeg van juryleden Van Esch, Nijskens en Drohm. Er was een gaatje naar alle combinaties die een percentage van in de 66% scoorden. Daarvan reden Laura Quint met de Krack C-zoon Velazquez, Mieke Naberink met Chesspoint (v. Westpoint), Carlijn Huberts met Romeo (v. Jazz) en Veronique van der Panne met Boy-Bentley (v. Johnson) zich in de prijzen.

’Baldacci is net zo gek op mij als ik op hem’

Jeanine Nieuwenhuizen mocht zich de winnares noemen bij de Young Riders. Met Hexagon’s Baldacci (v. Havidoff) behaalde ze de unanieme nummer één-positie en de hoogste score van de dag: 73,114%. De amazone was superblij met haar resultaat: ‘Onze voorbereiding was niet optimaal; ik moest eerst nog theorie-examen doen in Ermelo voor m’n instructeursdiploma -daar ben ik gelukkig voor geslaagd- en daarna vlug weer naar het zuiden. Eerst startte ik nog met een jonge Rubiquil in de Subli Cup, dus het was even aanpoten. Baldacci was nogal druk tijdens het losrijden, maar in de ring was hij weer fijn op mij gericht. Voor het binnenkomen en halthouden en groeten hadden we alleen maar achten en ook voor onze appuyementen kregen we hoge cijfers. Er zaten geen uitschieters naar boven of naar beneden in de proef, het was gewoon een nette prestatie.’ Vorig jaar kende Jeanine een succesvol seizoen, met een zilveren teammedaille op het EK en een vierde plek in de individuele eindstrijd. Daarna heeft ze met Baldacci in de Lichte en Midden Tour gereden en nu weer terug naar Young Riders-niveau is weer even wennen. ‘In de training met Thamar Zweistra –bij wie ik al vanaf m’n achtste les- ligt de nadruk dus alweer een tijdje op het ontspannen over de rug rijden en dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. De jury waardeerde ook het mooie relaxte beeld dat Baldacci laat zien. Afgelopen week heb ik nog een proefgerichte kadertraining gedaan met jurylid Jan Peters, dat heeft ook zeker geholpen. We zijn op de goede weg terug. En dat is mooi, want we richten ons ook dit jaar op het EK Young Riders.’ De bijna twintigjarige Nieuwenhuis rijdt de Havidoff-zoon Baldacci al sinds dat hij vier jaar is. ‘Hij is echt mijn favoriet en ik weet zeker dat hij ook gek op mij is. Het leuke aan hem is dat hij zo fanatiek is en altijd zijn best voor me doet. Hij houdt van aandacht. Het liefst wil hij de hele dag lekker bij mij zijn en geaaid en geknuffeld worden.’

Ex eaquo tweede bij de Young Riders werden Lotte Meulendijks met MDH Ohio (v. Indoctro) en Franca Loos met GC Flow Cadanza (v. Florencio) met 69,781%. De vierde prijs kon worden opgehaald door Jasmien de Koeyer met TC Take it Easy (v. Florestan I). Zij behaalde 69,737%. Favoriete Dana van Lierop moest deze keer genoegen nemen met de vijfde plaats met Equestricons Walkuere (v. Romanov, 68,289%). (cd)

Uitslag KNHS-MDH Kostendrukkers Cup Junioren
Uitslag KNHS-MDH Kostendrukkers Cup Young Riders

Foto: Remco Veurink

Reacties