Toppony Boticelli weer op stal bij zusjes Meulendijks

Toppony Boticelli weer op stal bij zusjes Meulendijks

0 1582
Quinty Vossers - Boticelli KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

Eerst met Anne Meulendijks en later met Lotte won de knappe ponyhengst Boticelli menige Z2-rubriek. Hij liep met Anne diens eerste EK in 2010; twee jaar later maakte Lotte deel uit van de oranje pony-equipe.

Pas toen Boticelli twaalf jaar was, deed hij zijn intrede in de dressuursport. Daarvóór was hij dekhengst. In 2007 kwam hij vanuit Zweden naar Nederland. De pony groeide uit tot een van de blikvangers in de nationale en internationale topsport. In 2008 behaalde Anne EK-teambrons met hem; in 2012 was het de beurt aan Lotte om met hem teamzilver in de wacht te slepen. Na Lotte stapte eerst Esmee Donkers en later Quinty Vossers (foto) in zijn zadel. Zij nam nu ze zestien is en al op de paarden is overgegaan met pijn haar hart afscheid van haar pony: ‘Het is altijd moeilijk om afscheid te nemen maar zeker van een pony zoals Boticelli! Ik heb zo ontzettend veel van hem geleerd en heel veel leuke momenten met hem beleefd! Een toppony gewoon. We komen wel af en toe even langs hoor. om met onze grote vriend te knuffelen! Soleil Smeets, ik wens jou heeeel veel geluk met Botti Dat jullie samen maar veel prijzen binnen mogen slepen!’, laat Vossers weten op Facebook.

Boticelli is nu twintig en hij staat te trappelen om een nieuwe amazone de kneepjes van het vak te leren: Soleil Smeets. De jonge amazone is een leerlinge van Anne en Lotte en deze dames, die de hengst als geen ander kennen, zullen de nieuwe combinatie gaan begeleiden.

In de dressuurspecial van Hoefslag een portret van drie toppony’s, waaronder Boticelli.

Facebook MDH Sporthorses/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties