Europese kampioenschapsgenen in collectie Eliteveiling Borculo

Europese kampioenschapsgenen in collectie Eliteveiling Borculo

0 1549

Volgende week donderdag 27 augustus trapt Eliteveiling Borculo het veilingseizoen af met een collectie van 87 veulens. De nodige dressuurveulen van deze collectie zijn in meer of mindere mate gerelateerd aan paarden die wisten te excelleren tijdens het EK Dressuur in Aken.

56 De Niro x Zhivago_2
Cat. nr: 56: De Niro x Zhivago

Zo veroverde vorige week Valegro twee gouden medailles. Natuurlijk heeft zijn vader Negro veulens in de veulencollectie volgende week. Drie komen uit Krack C-dochters en een merrieveulen van Negro komt uit een dochter van Grand Prix-hengst Glock’s Voice. Drie keer is Negro-moedersvader. De merrie Vurona (v.Negro), de moeder van High Five US. en de hengst Blue Hors First Choice, heeft dit jaar haar zevende veulen in de veiling. Deze dochter van George Clooney is daarmee een kleinkind van De Niro. Van deze stempelhengst die vorige week op het EK in Aken zijn visitekaartje afgaf met medaillewinnaars Desperados FRH en Delgado zijn vier veulens voor de veiling geselecteerd. Twee keer is De Niro moedersvader en van zijn bekende dochter Annebel is het Everdale-merrieveulen Kallista de kleindochter. Een zoon van De Niro is gefokt uit de merrie Edelweiss STH, de halfzus van Governor die ook vier veulens in de veiling heeft. Daarvan namen Kinetic De La Sina en Kremlin MD deel aan de Nationale Veulenkeuring. Dressuurfenomeen Totilas liep vorige week op het EK zijn laatste wedstrijd. Vijf kleinkinderen worden van Totilas geveild. Vier van Governor en een dochter van Glock’s Toto jr.

Johnson
74 Johnson x Rousseau_2
Cat. nr 74: Johnson x Rousseau

Glock’s Johnson won vorige week teamgoud en brons in de Grand Prix Special met Hans Peter Minderhoud. Zijn dochter Kialita O is de volle zus van KWPN-Hengstenkeuringskampioen Handsome O. Ze is ongetwijfeld een van de vele veulens waar volgende week vlot op geboden gaat worden.

Keurhengst Florencio heeft twee veulens met bijzonder veel houding in de veiling. Expression en El Capone die deelnamen aan het WK in Verden zijn met een veulen vertegenwoordigd. Nederlands kampioen Cupido heeft een opvallende zoon in de veiling uit de bekende merrie Bormiek, die de in Borculo geveilde aangewezen hengst Hilltop bracht. ‘

Jonge talenten
87 Governor x Rousseau_3
Cat. nr 87: Governor x Rousseau

In Denemarken op de keuring bij Blue Hors legde de commissie een beste zoon van Zack vast die gefokt is uit de Mid-West dressuurfamilie, de beste van Denemarken. Van de jonge Duitse hengsten Dante Weltino, For Romance en Rock for Me zijn uit hele goede moederlijnen fantastische veulens aan de collectie toegevoegd.

Over Borculo

Eliteveiling Borculo vindt volgende week donderdag 27 augustus op het terrein van Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 52 in Borculo, plaats. ‘Borculo’ was in 1979 de eerste veulenveiling van ons land en heeft die nummer 1 positie altijd vast weten te houden. Volgende week komen 41 dressuurveulens onder de hamer van Koen Olaerts. Bekende dressuurpaarden die als veulen zijn verkocht in Borculo zijn de goedgekeurde hengst Zuidenwind (OO Seven x Jazz), Pavo Cup-winnaar en dit jaar winnaar van de Grand Prix Special in Mannheim. Zilverstar (Rousseau x Rossini) won onlangs teambrons met Canada en individueel brons op de PanAmerikaanse Spelen in Toronto met zijn ruiter Chris von Martels. Een bekende naam in de Europese fokkerijen is Ampère (Rousseau x Flemmingh) die in 2005 veilingtopper was. Die eer had High-Five US (Charmeur x Negro) in 2012. Dit voorjaar werd de bruine hengst van Joop van Uytert en Paul Schockemöhle goedgekeurd bij het KWPN. Klik hier voor meer informatie.

Reacties