Tommie Visser: ‘Bojengel bijna klaar voor Inter II’ *video*

Tommie Visser: ‘Bojengel bijna klaar voor Inter II’ *video*

0 1216

Grand Prix-ruiter Tommie van Puijenbroek-Visser steekt zijn geloof in ‘zijn’ KWPN-hengst Bojengel niet onder stoelen of banken.

‘Hij is mijn grote vriend. Bojengel heeft zo’n enorme instelling en rijdbaarheid. En hij is nog super talentvol ook.’ De tienjarige Uptown-zoon wordt momenteel klaargemaakt voor de Zware Tour.

Hoge scores

Met Bojengel kwam Visser begin dit jaar voor het laatst in actie op de hengstenshow in Den Bosch. Daarvóór had hij een prima vierde plek bemachtigd in de zeer sterk bezette Lichte Tour-rubriek op Jumping Amsterdam en waren er ook telkens hoge scores op subtop wedstrijden.

Populair

‘In het voorjaar en in de zomer heeft hij veel gedekt; het is een populaire hengst, die superfijne nakomelingen geeft. We hebben zelf een hele goeie Tuschinski-merrie drachtig van hem en bij de eigenaar Chris van Breugel zelf zijn al fantastische veulens geboren, die het ook in het werk later heel goed doen.’

Potentie in de training

In de training laat Bojengel heel veel talent voor de zwaardere oefeningen zien, zoals piaffe en passage. ‘Hij gaat zo goed dat ik eigenlijk wel eens Inter II kan gaan starten. Maar dan loopt hij weer nóg beter en dan stel ik zo’n wedstrijd weer uit. Maar binnenkort zal het er wel een keer van komen.’

Vingino

De focus voor wat betreft wedstrijden ligt in de nabije toekomst eerst op VarioHippique’s Vingino. De zwarte zoon van Polansky komt komend weekend op de subtop wedstrijd in Maasdijk in actie. Het weekend daarna neemt zijn ruiter hem mee naar het CDI in Roosendaal.

Bojengel thuis op De Begijnhoeve in de training:

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties