Tommie Visser beste Nederlander in Luxemburg

Tommie Visser beste Nederlander in Luxemburg

0 534
Tommie Visser, Chuppy Checker CL
Tommie Visser en Chuppy Checker CL

Wederom was er niet te winnen van Steffen Peters, ditmaal zat hij in het zadel van Suppenkasper. In de CDI4* Grand Prix van het Dressage Grand Ducal Luxemburg bleef de Amerikaan de concurrentie bijna 4% voor.

Steffen Peters onverslaanbaar

Deze viersterrenwedstrijd geldt als de een-na-laatste Amerikaanse observatiewedstrijd voor de Wereldruiterspelen in Tryon. Zowel met Rosemunde als Suppenkasper rijdt Peters zich in de kijker. Vandaag was er een score van 74,239% voor de ruiter en zijn Spielberg-nazaat, mede dankzij 8,5-en voor de uitgestrekte galop en pirouettes.

De nummer twee volgde pas met een score van 70,696%. Deze plek werd bezet door de Deense Victoria E. Vallentin en Ludwig der Sonnenkönig 2 (v. London Swing). Landgenote van Peters, Olivia Lagoy-Weltz, eindigde met de De Noir-nakomeling Lonoir op een derde plaats met derde met 70,565%.

Deze drie combinaties waren de enige die boven de 70%-grens wisten te scoren.

Tommie Visser beste Nederlander

In het zadel van Chuppy Checker CL (v. Osmium) eindigde Tommie Visser op een zesde plaats. De elfjarige heeft nog relatief weinig ervaring maar lijkt steeds meer te groeien op dit niveau. Vandaag was er een score van 68,478% voor het duo in Leudelange.

Verder kwamen er nog twee Nederlandse combinaties aan start: Nikki Schaap met Chocolate Cookie R.D.P. (v. Johnson) en Stephanie de Frel met Calrieta H (v. Westpoint). Zij scoorden 64,087% (24e) en 63,043% (28e).

Bekijk hier de volledige resultaten.

Bron: Hoefslag

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties