Tomlinson stelt zich kandidaat

Tomlinson stelt zich kandidaat

0 18

De Britse dressuuramazone Laura Tomlinson-Bechtolsheimer en de Italiaanse Anna Paprocka-Campanella stellen zich kandidaat als atleten vertegenwoordiger voor het FEI dressuurcomité. Beide kandidaten voldoen aan de criteria. Ze zijn beiden ouder dan achttien jaar, kwamen op minstens twee wereldkampioenschappen of Olympische Spelen uit en werden nooit betrapt op het gebruik van doping.

Tomlinson-Bechtolsheimer was in 2004 lid van het Britse team dat de bronzen medaille in de wacht wist te slepen tijdens het EK voor young riders. Twee jaar later kwam de amazone aan start tijdens de wereldruiterspelen in Aken. Op de wereldruiterspelen van Kentucky kwam het Britse team onder haar leiding tot de zilveren teammedaille. Daarnaast schreef ze met de inmiddels gepensioeneerde Mistral Hojris nog tweemaal individueel zilver op naam. Tijdens de Olympische Spelen van 2012 was er teamgoud en individueel brons. Laura kwam tijdens drie EK’s aan start, waarbij teamzilver (Windsor, 2009) en teamgoud (Rotterdam 2011) in de wacht werd gesleept. Tijdens beide evenementen viel de amazone ook nog eens individueel in de prijzen.

Anna Paprocka-Campanella kwam tijdens de wereldruiterspelen van 2006 aan start met Andretti H. Ook was er deelname aan het EK van 2007 en 2009. De amazone is daarnaast al jaren een vaste waarde tijdens nations cups. Haar dochter Alice kwam in 2012 en 2013 aan start tijdens de Europese ponykampioenschappen.

Hoefslag/Dressage-news

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties