Nederlands succes in Kapellen

Nederlands succes in Kapellen

0 51

Margot Timmermans en Utah (foto, v. Métall) hebben tijdens het CDI Kapellen (België) beslag weten te leggen op de Grand Prix Special. Timmermans en haar twaalfjarige bruine ruin stonden bij alle vijf de juryleden op de eerste plaats en wonnen in een weinig opvallend percentage van 68,15%. Het resultaat was wel een mooie opsteker voor Timmermans. Ze was de laatste maanden op dreef met Utah, maar moest tijdens haar Kür op het NK in Hoofddorp de handdoek in de ring gooien door teveel spanning bij haar toppaard. Timmermans werd eerder deze week nog zesde in de Grand Prix, waarvan de meeste toppers vandaag uitkomen in de Kür op muziek.

Net buiten de top drie in de Special kwam Yessin Rahmouni terecht. De Nederlandse Marokkaan behaalde met Floresco (v. Florestan I) 64,85%. De plekken twee en drie waren voor respectievelijk de Duitser Rainer Schwiebert met de Holsteinse hengst Hellenhof’s Carabas en de van origine Britse, maar voor Georgië uitkomende Joanna Vaughan met Elmgardens Marquis, voorheen gereden door de Brit Emile Faurie.

Grand Prix U25

Er konden op de zaterdag nog meer Nederlandse successen worden bijgeschreven. De Inter I-proef werd met 69,26% een prooi voor Saskia Poel met Unforgettable (v. Olivi). Achter de Belgische Eefje Appelmans (Hennessy XO), werd Nathalie van Herwijnen (Vabiola) derde.
Het Wilhelmus klonk ook bij de Grand Prix voor ruiters onder de 25 (U25). Amanda Suijker won in 65,21% met Untouchable (v. Welcome), Kim Schmid (Theodoor) werd hier tweede. (foto: DigiShots)

Klik hier voor de uitslag.

 

Reacties