Thessa Gilbers vervangt Evi van Rooij op EK pony’s

Thessa Gilbers vervangt Evi van Rooij op EK pony’s

0 2498
Thessa Gilbers en Baumann's Despino
Thessa Gilbers en Baumann's Despino

Van 7 tot en met 12 augustus worden in het Engelse Bishop Burton de Europese kampioenschappen voor ponyruiters verreden. De voor het Nederlandse dressuurteam geselecteerde Evi van Rooij kan helaas niet deelnemen en haar plaats wordt ingenomen door de reserveamazone, Thessa Gilbers.

Thessa Gilbers naar het EK

Tijdens het EK voor pony’s staan de disciplines dressuur, springen en eventing op het programma. Bondscoach voor de dressuur pony’s Monique Peutz maakte haar selectie al eerder bekend. Bij die gelegenheid wees zij Thessa Gilbers aan als hele goede reserve. Door het uitvallen van King Stayershof Jango van Evi van Rooij, gezien de pony niet 100% fit is, zal Gilbers nu met de vos Baumann’s Despino afreizen naar Engeland.

Het EK-team bestaat nu uit:

  • Fleur Prinsen met Next Black Magic
  • Kiki Romney met Reedborder Amazing
  • Micky Schelstraete met Elin’s Noncisdador
  • Thessa Gilbers met Baumann’s Despino

Van reserve naar teamplek

In de selectie van Monique Peutz heeft alleen Micky Schelstraete al eerder een EK gereden. Ook haar pony Elin’s Noncidador heeft al ruime EK ervaring, ook met zijn vorige amazone Zoë Kuintjes in het zadel. Alle andere combinaties gaan hun debuut maken. Niet een heel ervaren team dus, wel een ploeg waar Peutz vertrouwen in heeft. ‘Het is een groep mentaal sterke ruiters, die het hele seizoen goed en constant gepresteerd heeft.’

Volgens de bondscoach zijn alle amazones op de juiste manier met de sport bezig. ‘Ik verwacht dat ze op het EK goed mee kunnen draaien. Ik had heel graag ook reserve Thessa Gilbers meegenomen, zij zit echt heel dicht tegen de rest van de selectie aan, maar helaas kan dat niet,’ liet ze begin juli weten met de bekendmaking van het eigenlijke team. Nu mag de amazone, door het uitvallen van Van Rooij, uiteindelijk dus toch mee.

Bron: KNHS/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties