Therese Nilshagen: ‘For Romance klaarstomen voor Grand Prix!’

Therese Nilshagen: ‘For Romance klaarstomen voor Grand Prix!’

0 1200
For Romance
Foto: Gestüt Lodbergen/Becker

Goed nieuws voor de Zweedse amazone Therese Nilshagen: ze heeft de Oldenburgerdekhengst For Romance (v. Fürst Romancier) onder het zadel gekregen.

‘Potentieel voor de Grand Prix’

‘Ik zal hem samen met Klaus Balkenhol voorbereiden op de Grand Prix,’ zegt Nilshagen. En aan Balkenhol heeft ze een goede trainer: hij is een van de beste coaches in Duitsland en heeft zelf twee keer Olympisch teamgoud en een individuele bronzen medaille behaald.

De achtjarige For Romance liep de laatste tijd erg in de kijker en is heel populair. ‘Hij heeft absoluut potentieel voor de Grand Prix’, zegt Nilshagen. ‘Maar je weet nooit wat er in de toekomst met paarden kan gebeuren.’

Tweevoudig Oldenburger kampioenshengst

For Romance is in eigendom van stoeterij Lodbergen. Voordien werd hij door Kira Wulferding gereden. De tweevoudige Oldenburger kampioenhengst is ook goedgekeurd door het Hannoveraner stamboek. Begin dit jaar werd hij erkend door het Holsteiner Verband.

Vorig weekend werd For Romance-zoon For Ferrero nog goedgekeurd door het KWPN, met het hoogste puntenaantal.

‘Populaire dekhengst’

Nilshagen vervolgt: ‘Na het EK in Gotenburg ben ik hem beginnen te rijden. Hij heeft nog niet zo veel wedstrijden gelopen, omdat hij zo populair is als dekhengst. Het doel is om het komende seizoen in de Intermediaire II uit te komen.’

Bron: ridsport.se

Foto: Gestüt Lodbergen/Becker

 

Reacties