Theo Hanzon en Fallatijn knallen naar 90.80% in Subli

Theo Hanzon en Fallatijn knallen naar 90.80% in Subli

0 1235
Th
Theo Hanzon met Fallantijn, één van de talentvolle paarden van Theo die eerder dit jaar werd verkocht.

Theo Hanzon en Joyce Heuitink deden in Houten en Zevenaar goede zaken in de kwalificatiewedstrijden van het KNHS Subli Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Fallatijn van Hanzon won met een topscore van 90,8 procent bij de vijfjarigen en Hanzon won bij de vierjarigen met Top´s Go for It en werd tweede bij de zesjarigen met halfboer Eddieni. Joyce Heuitink reed Gaudi Vita naar de zege in Zevenaar en de tweede plaats in Houten.

“De juryleden waren enthousiast over Fallatijn”, vertelt Theo Hanzon. De score van 90,80 procent zegt ook genoeg. “We hadden geen missers in de proef en geen spanning. Ik vond het zelf de juiste balans tussen expressie en ontspanning. Ja, Fallatijn liep echt een hele fijne proef.” Laila Smits en Fernando (v. Tango) volgden met 74.40% op de tweede plaats, wat een dominantie van ruim 16% betekende voor Hanzon.

Vierjarigen

Ook bij de vierjarigen won Hanzon met Top’s Go for It (v.Jazz). “Dit is een heel nuchter paard. Hij was voor de eerste keer mee en dan is het toch afwachten hoe dat gaat. Maar het liep heel goed. In draf hadden we goede verruimingen en de jury vertelde me dat ze het achterbeengebruik heel goed vonden.” Top’s Go for It is gefokt uit Theo’s Grand Prix-merrie Top’s Zoë (v.Negro). “Top’s Gamble, waarmee ik vijfde werd, is de volle broer van Go For It. Ze zijn als embryo gespoeld. Ook Eddieni is een zoon van Zoë. Met hem werd ik tweede bij de zesjarigen. Eddieni was goed in vorm. De rechter galopwissel heb ik een keer overgedaan in de proef. De eerste sprong hij na mijn hulp. Voor de zesjarigen is het echt al een moeilijkere proef. Eddieni bleef mooi op lengte en goed op het achterbeen”, aldus Hanzon over de vosruin. De rubriek voor vijfjarigen werd in Houten gewonnen door Aniek de Laat met Endyrava (v.Lord Leatherdale).

Bron: KNHS

Foto: Sjoert.com

 

Reacties