Zweistra met ‘iets te laag gepuntte proef’ vierde in Int I

Zweistra met ‘iets te laag gepuntte proef’ vierde in Int I

0 322

Thamar Zweistra (archieffoto) is tijdens de Intermediaire I in Roosendaal als beste Nederlander op plaats vier geëindigd. Ze reed Hexagon’s Denzel naar 69.658%. Trainer Leunus van Lieren reageert: ‘De proef ging verder eigenlijk heel goed. Er was een kleine storing in het begin, dat dan wel zonde was. Dat zorgde er voor mijn gevoel voor dat de rest van de proef eigenlijk iets te laag gepunt werd, waardoor de proef in zijn geheel gewoon ondergewaardeerd raakte. Dat is jammer. Zo waren zijn drafonderdelen eigenlijk gewoon zeer goed. Er had meer in kunnen zitten.’

Op de eerste plaats eindigde wederom de Brit Michael George Eilberg. Hij stuurde Sa Coeur naar 72.263%. De Oldenburger-ruin van Sir Donnerhall x Don Davidoff werd eind 2012 op de PSI Auktion voor 2,3 miljoen verkocht. Sa Coer is sinds vorig jaar onder het zadel bij Eilberg en was onder Eva Möller als vijf- en zesjarige wereldkampioen.

De Belgische Francoise Hologne-Joux pakte de tweede plaats met Warhol. Ze noteerde een score van 71.316%. Haar landgenoot Sophia Cool wist derde te worden met Contand (70.579%).

Klik hier voor de uitslag

Foto: Focussed

Reacties