Tessa de Haas: “Ik ga niet voor de quick fix”

Tessa de Haas: “Ik ga niet voor de quick fix”

Tessa de Haas combineert verschillende methodes om blokkades bij een paard te verhelpen. Niet door alleen symptomen te bestrijden, maar juist door naar het gehele plaatje te kijken en de oorzaak weg te nemen. Dit doet ze door middel van massages, essentiële oliën, Neural Reset Therapie®️ en frequentie therapie met de Healy.

“Als ik de behandeling start, kijk ik eerst waar de blokkades zitten en hoe ik ze zou kunnen oplossen. Ik loop het paard na op mijn ervaring en gevoel. Maar daarbij is het ook heel belangrijk wat de eigenaar zegt, die moet aangeven wat voor hem of haar het grootste probleem is.”

Samen

“Ik begon met de opleiding tot sportmasseur bij paarden, maar merkte dat ik daarmee nog niet voldoende de problemen kon oplossen. Zodoende ben ik een opleiding gaan doen om te kunnen behandelen met de Lechner antenne. Dit is op energetisch niveau en de opleiding heb ik gevolgd bij Eric Laarakkers. Vervolgens ben ik gaan werken met supplementen, een laser, voornamelijk voor peesblessures en wondgenezing en essentiële oliën, als follow-up. Dit tezamen geeft mooie resultaten.”

Healy

“Sinds enige tijd werk ik ook met de Healy. Dit is op basis van bio resonantie. Ik werk dus voornamelijk op basis van frequenties. Waarmee ik zoek waar de disbalans zit en wat de oorzaak er van is.  Alles bestaat namelijk uit trillingen. Is dit niet in balans dan word je ziek, omdat cellen niet goed kunnen functioneren.  met de Healy kan ik ook uitlezen en bekijken wat de verbanden zijn.  Vervolgens kan ik met de Healy de disbalans herstellen. Natuurlijk vul ik dit aan met een fysieke behandeling.”

Waanzinnig

“De paarden reageren waanzinnig en regelmatig zie je al een grote verandering na één behandeling. Zo had ik laatst een oud paard van dertig die vast had gelegen. Met het linkerachterbeen liep dat paard heel slecht. Hij had echt pijn. Na de eerste behandeling liep hij vrolijk de wei in. Zo ken ik ook een paard die drie keer behandeld was voor hoefbevangenheid. Samen met een aanpassing in het management, werd dit gelijk een stuk beter. De reden dat het zo snel gaat, is omdat je direct op celniveau kan behandelen.”

Ook mensen

“Een andere aanvullende techniek waar ik recent mee begonnen met is de Neural Reset Therapie, waarbij je de aansturing van spieren verandert. Ik behandel niet alleen paarden, maar ook mensen. Dat is juist zo fijn, want soms heb je het paard op de rit, maar is de ruiter nog de zwakke schakel. Dan kan ik die ook behandelen.”

Puzzeltjes

“Ik hou gewoon van enorme ingewikkelde puzzeltjes en om die op te lossen. Ik kijk daarbij eerst echt naar het totaal plaatje, want alles staan in verband met elkaar. Ik ben niet voor de quick fix. Ik heb mij passie gevonden en hoop veel mensen en paarden pijn- en stressvrij te krijgen. Mijn bedrijf heet Release Stress by Tess. Naast het behandelen van mensen en paarden, heb ik ook mijn eigen bedrijf voor het begeleiden van paarden tijdens luchttransport. Dat deed ik vroeger voor de KLM en nu dus voor mezelf. Van deze afwisseling word ik helemaal blij!” (CdB)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Privébezit

Reacties