Terhi Stegars achttiende deelnemer WB-finale

Terhi Stegars achttiende deelnemer WB-finale

0 176

Achttien combinaties uit elf landen gaan er van start in de Wereldbekerfinale dressuur in Göteborg, met op vrijdag de Grand Prix en op zondag de finale Kür op muziek. De laatste plek vanuit de West Europese league is inmiddels ook ingevuld: Terhi Stegars uit Finland met de Trakehner hengst Axis TSF (v. Sixtus).

De Belgische Jorinde Verwimp kreeg eerder een uitnodiging om de achttiende startplek in te nemen, maar zij besloot de reis naar Zweden  niet aan te gaan. Stegars pakte wel haar koffers en is in een geleende vrachtwagen op weg naar het Scandinavium. De amazone deed slechts mee aan de edities in Stuttgart en Neumünster en werd daarin elfde en tiende. Met een goede generale op een ‘thuiswedstrijd’ in het Luxemburgse Beaufort, waarin de combinatie een persoonlijk record neerzette van ruim 77% in de Kür, heeft Stegars er zin in met haar zeventienjarige elegante zwarte.

Het lijkt een gedevalueerd deelnemersveld, met afmeldingen van diverse topruiters, zoals Isabell Werth, Beatriz Ferrer-Salat, Edward Gal en titelverdediger Charlotte Dujardin. Maar met namen als Fabienne Lütkemeier (D’Agostino), Jessica von Bredow-Werndl (Unee BB), Anna Kasprzak (Donnperignon), Agnete Kirk Thinggaard (Jojo Az), Inessa Merkulova (Mister X), Tinne Vilhelmson Silfvén (Don Auriello), Patrik Kittel (Scandic) en natuurlijk onze eigen Hans Peter Minderhoud met Glock’s Flirt zijn we verzekerd van een prachtige en spannende strijd.

Definitieve deelnemerslijst Wereldbekerfinale Dressuur.
Programma Wereldbeker Dressuur en Springen.
Alles over de Wereldbekerfinales.

Facebook Terhi Stegars/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Hoefslag Academy Masterclass
Hoefslag Academy Masterclas

Reacties