Tailormade Temptation en Skovens Rafael voortaan DWB elitehengsten

Tailormade Temptation en Skovens Rafael voortaan DWB elitehengsten

0 175

Tailormade Temptation en Skovens Rafael zijn door het Deens Warmbloed Paarden stamboek uitgeroepen tot elitehengsten. De tienjarige KWPN gefokte Tailormade Temptation is een zoon van Tuschinski uit een Haarlem moeder. In 2007 werd hij goedgekeurd bij het Oldenburger Verband, waarna hij in 2008 uitgeroepen werd tot premiehengst tijdens de Deense hengstenkeuring in Herning. Een jaar later won hij de nationale titel voor vierjarige dressuurpaarden.

In 2009 werden zowel een merrie- als hengstveulen van Temptation uitgeroepen tot nationale veulenkampioene. Zijn eerste Oldenburg gekeurde zoon Tomahawk ging in 2011 voor maar liefst 800.000 euro onder de hamer.

Skovens Rafael

De elfjarige Skovens Rafael is een zoon van Blue Horse Romanov uit een Blue Hors Don Schufro momeder. Als driejarige werd Rafael uitgeroepen tot premiehengst, waarna hij als vijf en zesjarige de finales bereikte voor het WK jonge dressuurpaarden in Verden. Momenteel loopt de hengst op internationaal Lichte Tour niveau.

Zijn nakomelingen doen het goed in zowel de spring- als dressuurring. Nakomeling Adrenalin Firfod behaalde in 2013 de hoogste dressuurscore tijdens het verkorte verrichtingsonderzoek.
Bron: Hoefslag/Ridehesten

Reacties